Djokovics után Medvegyev Grand Slam-indulása került veszélybe

Politikai állásfoglaláshoz köthetik Danyiil Medvegyev és a többi orosz, illetve fehérorosz versenyző wimbledoni részvételét.

Magyar Nemzet
2022. 03. 16. 10:49
BNP Paribas Open - Day 8
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 14: Daniil Medvedev of Russia shows his dejection against Gael Monfils of France in their third round match on Day 8 of the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 14, 2022 in Indian Wells, California. Clive Brunskill/Getty Images/AFP (Photo by CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztráliában Novak Djokovicsnak adódott gondja a helyi hatóságokkal: az oltatlan szerb teniszező végül nem indulhatott el az Australian Openen, s részben ennek következtében néhány hétre el is vesztette a világelsőséget Danyiil Medvegyevvel szemben.

Wimbledonra azonban fordulhat a kocka: míg a szerb indulása biztosnak látszik, a füves pályás szentélyben Medvegyev játéka vált kérdésessé.

Sőt valamennyi orosz és fehérorosz játékos wimbledoni indulása kérdéses az ukrajnai háború miatt.

– Egyértelmű, hogy nem akarunk és nem engedünk orosz zászlókat lobogni a helyszínen. De azt gondolom, ennél tovább kell mennünk.

Szükségünk van biztosítékra, hogy a sportolók nem Putyin támogatói, és most egyeztetünk arról, hogy ennek kapcsán milyen állásfoglalást várjunk el tőlük

– mondta a brit sportminiszter, Nigel Huddleston.

Medvegyev már korábban békére szólított fel, ahogy honfitársa, az ATP-rangsorban szintén a legjobb tíz között jegyzett Andrej Rubljov is megtette ezt. Utóbbi magyar idő szerint szerda hajnalban legyőzte Indian Wellsben az amerikai Francis Tiafoe-t, s továbbra is az ukrán zászló színeit viseli a fejpántján.

Huddleston keddi megszólalása azonban arra utalhat, hogy ennél akár többet is kérhetnek a két ország sportolóitól a wimbledoni induláshoz.

Borítókép: Danyiil Medvegyev kényes helyzetben (Fotó: Getty Images North America/Getty Images via AFP/Clive Brunskill)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.