Egykori edzője odaszúrt a Manchester Unitednek

Louis van Gaal, a Manchester United egykori vezetőedzője szerint honfitársa, Erik ten Hag nem járna jól, ha az Ajax kispadját az angolokéra cserélné.

Magyar Nemzet
2022. 03. 28. 19:16
van Gaal, Louis;
Manchester, 2014. november 8. Louis van Gaal, a Manchester United holland vezetõedzõje a Manchester United-Crystal Palace bajnoki labdarúgó-mérkõzésen a manchesteri Old Trafford Stadionban 2014. november 8-án. (MTI/EPA/Kiearn Galvin) Fotó: MTI/EPA/Kiearn Galvin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Louis van Gaal jelenleg a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, csapatával a keddi, Németország elleni barátságos mérkőzésére (20.45) készül. A találkozót felvezető sajtótájékoztatón azonban nemcsak az adott meccsre fókuszáltak, hanem Van Gaal korábbi munkaadója, a Manchester United is szóba került.

A 70 éves szakember 2014 és 2016 között volt a Vörös Ördögök vezetőedzője, de mint hétfőn kiderült, nincs túl jó véleménnyel az angol klubról. Van Gaal ennek arról kapcsán beszélt, hogy azt rebesgetik, honfitársa, Erik ten Hag lesz a csapat következő mestere.

 

– Nem fogok tanácsot adni Eriknek, majd felhív, ha szüksége lesz rá. Remek edzőről van szó, szóval jól döntene a Manchester United, ha őt választaná.

De a Manchester Unitednél ma már a biznisz van fókuszban, az edzőknek ezért nincs könnyű dolguk. Erik helyében én inkább egy futballklubot választanék – szúrt oda a manchesterieknek Van Gaal.

Az 52 éves Ten Hagot 2023 nyaráig szerződés köti az Ajaxhoz, amellyel eddig két holland bajnoki címet ünnepelhetett. Ő a United egyik jelöltje a kispadra, a hírek szerint az angol rekordbajnok már fel is vette a kapcsolatot a trénerrel.

A MU a következő idényre keres új vezetőedzőt a tavaly decemberben csak ideiglenes jelleggel kinevezett Ralf Rangnick helyére. Ten Tag neve mellett a Paris Saint-Germaint irányító Mauricio Pochettino, a Sevillában edzősködő Julen Lopetegui és Luis Enrique spanyol szövetségi kapitány neve merült fel lehetséges utódként.

 

Borítókép: Louis van Gaal 2014 novemberében, amikor a Manchester United vezetőedzőjeként tevékenykedett (Fotó: MTI/EPA/Kiearn Galvin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.