Fillérekért focizik Barcelonában az el clásicó hőse

Pierre-Emeryck Aubameyang két gólt szerzett a múlt hétvégi El Clásicón, a télen szerződtetett gaboni csatár már kilenc ólt lőtt a Barcelonában. Ennek ellenére ő a katalán keret egyik legolcsóbb játékosa: majdnem egymillió euróval keres kevesebbet, mint az Arsenalnál.

Magyar Nemzet
2022. 03. 24. 8:29
FBL-LIGA-ESP-REAL MADRID-BARCELONA Fotó: EUROPRESS/AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az évtized üzletét kötötte meg Pierre-Emerick Aubameyanggal a Barcelona labdarúgócsapata. A 32 éves gaboni csatár a télen egyelőre kölcsönben érkezett az angol Arsenaltól, az El Mundo Deportivo katalán szaklap szerint a labdarúgó Londonban havi 1,3 millió eurót keresett, Barcelonában jelenleg 380 ezer euró a havi gázsija. 

 

A gaboni csatár mindent megtesz, hogy a nyáron maradhasson Xavi csapatánál, az elmúlt hétvégén két góllal járult hozzá a Real Madrid elleni 4-0-s győzelemhez. Amióta a Nou Campban futballozik, tizenegy meccsen kilenc gólt szerzett, mindössze két gólra a jelenlegi házi gólkirály, az érkezése óta a kispadra szoruló Memphis Depay-tól. 

Fotó: AFP

Az Arsenal és a Barcelona, valamint a játékos közötti megállapodás értelmében a korábban a Milan akadémiáján pallérozódott, később a Borussia Dortmundnál is megfordult csatár fizetését újratárgyalják a nyáron. Ha ilyen ütemben folytatja a gólszerzést, akkor hajlandó lesz jelentősen megemelni a fizetését a Barcelona.

 

Borítókép: Aubameyang zseniálisan játszott a Real ellen  (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.