Toto Wolff legszívesebben láncfűrésszel esne neki a Mercedesnek

Toto Wolff, a Formula–1-es Mercedes istálló csapatfőnöke a múlt vasárnapi, idénynyitó Bahreini Nagydíj után nyilatkozott az autójuk teljesítményéről, illetve azt is elárulta, kiket tart a legjobb pilótáknak a mezőnyben.

Magyar Nemzet
2022. 03. 23. 11:48
null
Mercedes' team principal Toto Wolff smiles in the pits of the Yas Marina Circuit during the first free practice session of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix on December 10, 2021. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igaznak bizonyultak a német istálló csapattagjainak állításai, miszerint a téli teszteredmények alapján hátrányban vannak a riválisokhoz képest, ugyanis nem az elmúlt években megszokott Mercedes-dominancia jegyében kezdődött el az új idény a Formula–1-ben. A Ferrari kettős győzelmet ünnepelhetett a Bahreini Nagydíjon, és bár a Mercedes pilótái megszerezték a harmadik és a negyedik helyet, ölükbe pottyant ez a jó eredmény, mert a futam utolsó néhány körében mindkét Red Bull kiesett előlük.

elmondta a futam után, hogy reméli, közelebb tudnak kerülni a jelenlegi két csapathoz, a Ferrarihoz és a Red Bullhoz, de tisztában van vele, hogy ez nem megy egy csapásra.

Főnöke, Toto Wolff viszont nem feltétlenül ért egyet a brit világbajnok véleményével, szerinte csak egy dologra van szükségük, hogy megoldják a problémáikat:

– Nagyon könnyű lecsökkenteni a légellenállást az autón. Elég, ha fogunk egy láncfűrészt, és lefűrészeljük a hátsó szárnyat. Úgyhogy mi ezt fogjuk csinálni a következő futam előtt – viccelődött az osztrák csapatfőnök, majd azt is elárulta a következő futamokra nem készülnek új fejlesztésekkel. – Most az a legfontosabb, hogy megértsük, miképpen tudjuk kihozni az autónkból a lehető legjobb teljesítményt, és nem az, hogy új alkatrészeket fejlesszünk. Reméljük, hogy a teljesítmény megvan az autóban. Most ismeretlen terepen járunk, a senki földjén, aminek viszont megvan az előnye is: a hétvégén például kemény gumis stratégiával próbálkoztunk. Nem jött be, de tapasztalatot szereztünk – tette hozzá.

Wolff a napokban azt is elárulta, kiket tart a mezőny legjobb pilótáinak. Nem meglepő módon a sajátjai felé húzott a szíve.

– Lewis Hamilton, Russell és Verstappen. Ebben a sorrendben.

Borítókép: Toto Wolff (Fotó: AFP/Giuseppe Cacace)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.