Állami kitüntetés a százegy éves magyar olimpiai bajnoknak

Keleti Ágnes az otthonában vehette át a kitüntetést Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 07. 15:57
SZABÓ Tünde; KELETI Ágnes
Budapest, 2022. április 7. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (j) átadja Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést a sportoló budapesti otthonában 2022. április 7-én. A világ legidősebb, 101 éves olimpiai bajnoka az 1952-es, helsinki olimpián talajon lett aranyérmes, négy évvel később Melbourne-ben megvédte címét, illetve győzött gerendán, felemás korláton és a kéziszercsapat tagjaként. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keleti Ágnes a saját lakásában kapta meg a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést, melyet minden idők legeredményesebb magyar tornászaként aratott világraszóló sikerei, példaértékű sportolói, edzői és tanári pályafutása elismeréseként érdemelt ki.

– Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy hivatalosan átadhattam a kitüntetést – mondta az MTI-nek Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Keleti Ágnes mindannyiunk példaképe, miatta kezdett el sok ezer gyermek sportolni. Neki is köszönhető, hogy egészségesebb a társadalmunk. Az fantasztikus, hogy egy sportoló százegy évesen is ilyen aktív legyen, és ténylegesen tanulhatunk tőle még most is.

Szabó Tünde arról is beszámolt, hogy nagyon jó kedvű volt a legendás sportoló, és nagyon tetszett neki a kitüntetés.

Százegy évesen Keleti Ágnes a világ legidősebb olimpiai bajnoka. A tornász az 1952-es, helsinki olimpián talajon lett aranyérmes, négy évvel később Melbourne-ben megvédte címét, illetve győzött gerendán, felemás korláton és a kéziszercsapat tagjaként is.

Borítókép: Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (j) átadja Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést a sportoló budapesti otthonában 2022. április 7-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.