Bravúr Valter Attilától, az ötödik helyen zárta az alpesi körversenyt

Az országúti kerékpárosok alpesi körversenyén Valter Attila (Groupama–FDJ) a pénteki zárószakaszon is jól teljesített, a tizedik helyen végzett, ám az összetettben a harmadik helyről visszaesett az ötödikre. Ám ez is remek eredmény, jó néhány klasszis végzett mögötte.

Magyar Nemzet
2022. 04. 22. 18:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mondhatjuk, hogy a Groupama–FDJ csapata számára ideálisan alakult az alpesi körverseny utolsó szakasza, az ausztriai Lienzből induló, és itt is végződő 114,5 kilométeres etap, amelyen a végig zuhogó eső miatt rendkívül nehéz körülmények között kellett tekerniük a kerékpárosoknak. A szakaszon a győzelmet szökésből francia csapattársa, Thibaut Pinot szerezte meg. Az összetett esélyesei közül a szintén francia Romain Bardet, a DSM bringása bírta a legjobban a végét, így ő diadalmaskodott, a zárószakaszon ehhez a nyolcadik hely is elég volt neki. A negyedik szakasz után a tizedik helyen álló ausztrál Michael Storer (Groupama–FDJ) vele azonos idővel lett hetedik, és ezzel az összetettben feljött a második helyre. A szakasz előtt harmadik helyen álló Valter Attila a tizedik helyen tekert be a célba, így az összetettben a szoros versenyben végül ötödikként zárt a nehéz útvonalú és erős mezőnyt felvonultató viadalon. A szakasz előtt vezető spanyol Pello Bilbao (Bahrain–Victorious) pénteken csak 12. lett, így a végelszámolásban meg kellett elégednie a negyedik hellyel.


„Micsoda hét, micsoda verseny!  5. helyen zártam a Tour of the Alps összetettjében, miközben Thibaut Pinot visszatért! Elégedett és büszke vagyok az egész heti teljesítményemre. Sikerült végig összeszedetten és magabiztosan versenyezni. Nincs olyan, amit ezen a versenyen jobban tudtam volna csinálni, és ez egy nagyon megnyugtató érzés!  Tavaly ugyanezen a versenyen egyszer sikerült 20-ban végezni, idén egy dobogó és két 10. hely mellett ez minden nap összejött. Jöhetnek az utolsó edzések a Giro d'Italia előtt, ami ekkora motivációval gyerekjáték lesz!” – írta ki a Facebook-oldalára Valter Attila. 

A mezőnyében ott volt az EOLO–Kometa két magyar kerékpárosa, Fetter Erik és Dina Márton is, akik pénteken az időkorlát túllépésével értek célba a 69. és a 86. helyen 20:13, illetve 25:56 perccel a győztes mögött.

Az összetettben az ausztrál Richie Porte (Ineos-Grenadiers) a hetedik, a francia színekben tekerő Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers) a 10., a spanyol Mikel Landa (Bahrain–Victorious) a 11., a hétszeres Grand Tour-győztes (a Tour de France-ot négyszer megnyerő) brit Chris Froome (Israle Preimer Tech) 71. lett.

Tour of the Alps, 5. (utolsó) szakasz, Lienz–Lienz, 114,5 km:
1. Thibaut Pinot (francia, Groupama–FDJ) 3:09:24 óra
2. David De La Cruz (spanyol, Asztana Qazaqstan) 7 mp hátrány
3. Lennard Kämna (német, BORA–hansgrohe) 1:46 p h.
...10. Valter Attila (Groupama–FDJ) 9:15 p h.
Végeredmény, az összetett élcsoportja:
1. Romain Bardet (francia, DSM) 18:59:29 óra
2. Michael Storer (Groupama–FDJ) 14 mp hátrány
3. Thymen Arensman (holland, DSM) 16 mp h.
4. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain–Victorious) 37 mp h.
5. Valter Attila 49 mp h.

Borítókép: Hétfőtől péntekig gyönyörű tájakon tekert a mezőny (Forrás: Twitter/Équipe Cycliste Groupama–FDJ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.