Életben tartotta továbbjutási esélyeit az OSC a BL-ben

Megnyerte utolsó hazai mérkőzését, így még van esélye az OSC vízilabdacsapatának, hogy bejusson a Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjébe. Az újbudai gárda 13-9-re múlta felül a szerb Crvena Zvezdát a csoportkör 13. fordulójának keddi meccsén.

Magyar Nemzet
2022. 04. 19. 20:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsinórban négy mérkőzést veszített el a Bajnokok Ligájában az OSC, így a csoportkör utolsó előtti fordulójának kezdetén mindössze a B jelű nyolcas ötödik helyén állt, ráadásul négy ponttal lemaradt a Hannovertől, amely az utolsó továbbjutó, azaz a negyedik helyet foglalta el.

Kulcsfontosságú volt tehát, hogy a hetedik Crvena Zvezda ellen megszerezze a három pontot Varga Dániel csapata. Ehhez megtette a kezdőlépést az OSC, kétgólos vezetéshez jutott, amire szerb részről egy választalálat érkezett az első negyedben. A magyar csapat végig megőrizte az előnyét, a Zvezdának a meccs során egyszer sem sikerült kiegyenlítenie. Az utolsó negyedre fordulva már három gól volt a különbség (9-6), ami a hajrában tovább hízott, s végül 13-9-re nyert a házigazda.

 

Az OSC győzelmével életben tartotta továbbjutási reményeit, szerdán azonban a Hannover szertefoszlathatja azokat, ha hazai medencében legyűri a B csoport hatodik helyén tanyázó Spandaut.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy-négy helyezett kerül be a BL nyolcas döntőjébe, amelyet június 2. és 4. között Belgrádban rendeznek meg. Az A csoport negyedik helyét elfoglaló Ferencváros szerdán a szerb Radnicki alakulatával csap össze 19 órakor.

Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 13. forduló:
OSC–Crvena Zvezda (szerb) 13-9 (2-1, 3-3, 4-2, 4-3), a magyar csapat gólszerzői: Burián 3, Salamon, Hárai, Manhercz 2-2, Aranyi, Tóth M., Várnai, Sziládi 1-1

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.