Javított kiadás: elnézést kér az FTC a szövetségtől

Roppant kínos helyzetbe hozta az FTC jégkorong-szakosztálya Nyíri Zoltán alelnököt. A sportvezető az M4 Sport délelőtti híradójában tobb ok miatt bírálta a Magyar Jégkorong-szövetséget, szóvá tette például, méltatlan, hogy egy papírzacskóban a Tüskecsarnokba adták le a bajnoki címért járó aranyérmeket. Utóbb kiderült, a szövetség a Fradi kimondott kérésére járt el így. Az FTC elnézést kért a Magyar Jégkorong-szövetségtől.

Magyar Nemzet
2022. 04. 12. 18:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egészen méltatlan volt a magyar bajnoki cím megünneplése, hiszen a szövetség egyik munkatársa hétfőn a Tüskecsarnokban, amit mi hazai pályának használunk, egy papírzacskóban letette az aranyérmeket az irodában azzal, hogy amikor majd lesz időnk, akkor osszuk szét – mondta Nyíri Zoltán az M4 Sport kedd délelőtti adásában. Az ügyvezető alelnök hozzátette, ez a magyar bajnoki cím degradálása, de észrevételeiket a szövetségben dolgozók személyes sértésként élik meg, miközben a klubnak nem személyekkel, hanem a szövetség működésével van problémája.

A szövetség az MTI megkeresésére hivatalos nyilatkozatban reagált az éremátadóval kapcsolatban. Ezek szerint a Ferencváros csapata az Erst-liga döntőjében elszenvedett vereség után az ünnepélyes díjátadó keretében megkapta az Erste-liga ezüstérmét. A magyar bajnoki arany azért járt, mert a liga versenysorozatában a legtovább versenyben lévő magyar csapat volt.

Az elmúlt szezonban a Ferencváros hasonló módon kapta meg a díjat, nem volt mód az ünnepélyes díjátadásra, hiszen a klub vereséggel fejezte be a szezont. Az pedig a klub kimondott kérése volt, hogy amíg versenyben vannak, ne zavarjuk őket ünnepélyes díjátadással. Az idei szezonban a Ferencváros képviselője közvetlenül az utolsó mérkőzésük után kérte, hogy legkésőbb a hétfői napon elvihessék az érmeket az MJSZ irodájából, mert a szezonzáró vacsorájukon akarják az érmeket átadni a játékosoknak. Kollégánk ezt a kérést respektálva saját maga vitte el az érmeket és a kupát a Tüskecsarnokba. A fentiek alapján az MJSZ értetlenül áll a klub sajtókommunikációja előtt. Ahogy eddig, úgy a jövőben is igyekszünk a klubjaink kérésének eleget tenni, és segíteni őket a közös munkában

– olvasható a szövetségi állásfoglalásban.

Félrevezették az alelnököt

Most akkor mi az igazság? – tehettük fel a kérdést. A választ maga az FTC adta meg, közleményben reagálva a fejleményekre, amelyben elismerte a tévedését, elnézést mindenkitől, akit félretájékoztatott a bajnoki éremátadás körülményeiről. A Fradi.hu oldalon olvasható, hogy a magyar bajnok csapat a sajtóban megjelentekkel ellentétben a képviselőjén keresztül kifejezetten kérte, hogy legkésőbb a hétfői napon elvihessék az érmeket a szövetség irodájából.

Az FTC-Telekom magyar bajnok férfi jégkorongcsapata a sajtóban megjelentekkel ellentétben képviselőjén keresztül kifejezetten kérte, hogy legkésőbb a hétfői napon elvihessék az érmeket a Magyar Jégkorong-szövetség irodájából. Téves tehát az az állítás, mely szerint a szövetség méltatlan módon juttatta volna el a szakosztályhoz az érmeket és a serleget. A Ferencvárosi Torna Club vezetése a történtek kivizsgálása során arra a megállapításra jutott, hogy az FTC-Telekom jégkorong szakosztálya képviseletében Pap Gábor ügyvezető, valamint dr. Kardos Angelika csapatvezető félretájékoztatták az FTC vezetését az érmek átadásának körülményeivel kapcsolatban, így fordulhatott elő, hogy a klub vezetése ilyen tartalmú nyilatkozatokat tett. Mindkét érintett elismerte a történteket, elnézést kértek a klub vezetésétől, és felajánlották lemondásukat minden, az FTC-Telekom jégkorong szakosztályánál betöltött tisztségükről. A Ferencvárosi Torna Club ezúton kér elnézést a Magyar Jégkorong-szövetségtől, a média félretájékoztatott képviselőitől és a szurkolóktól, a magyar jégkorongos közvéleménytől a történtekért.

Egy téves állítás, majd beismerés és bocsánatkérés. A dolog ezzel a lovagiasság szabályai szerint el van intézve.

Az már más kérdés, hogy a jelek szerint az FTC jégkorong-szakosztályának – hangsúlyozzuk, a jégkorong-szakosztálynak – először a saját háza táján érdemes söprögetni, s csak azután foglalkozni a többi klub, a szövetség és a liga problémáival.

Rendezni a viszonyt

Az Erste-liga döntőjében feszült indulatokról Tánczos Barna romániai miniszter és szenátor, a székely hoki patrónusa lapunknak nyilatkozva azt hangsúlyozta, rendezni kell a Csíkszereda és az FTC közötti terhes viszonyt, mert a liga sokkal fontosabb, mint hogy ki a győztes.

Borítókép: Az FTC szereplését és ünneplését is ellenmondások övezik (Forrás: FTC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.