Márton Gábor szerint kommunikációs hiba okozta az MTK pontvesztését

A labdarúgó NB I 27. fordulójában az MTK hazai pályán 1-1-et játszott a Mol Fehérvárral, és maradt hatpontos a hátránya a bennmaradást jelentő pozíciótól. A két vezetőedző közül Márton Gábor volt a csalódottabb, Michael Boris legalább kellemes érzésekkel is távozhatott a stadionból.

2022. 04. 11. 7:41
Márton Gábor szerint csapata a pályán és azon kívül is súlytalan Fotó: Nemzet Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon fontos pontokat hagyott elveszni nagyon jó helyzetből az MTK. Az NB I sereghajtója vezetést szerzett a Mol Fehérvár ellen, majd kiállítása után emberelőnybe is került, ám nem tudott élni a lehetőséggel. A fehérváriak Loic Nego révén kiegyenlítettek, 1-1 lett a végeredmény, amivel az MTK nem került közelebb a bennmaradást jelentő 10. helyhez, mint volt a forduló előtt. Hat pont a hátránya hat fordulóval a vége előtt, ennél sokkal eredményesebbnek kellene lennie a kiesés elkerüléséhez.

 

 

Természetesen jól tudja ezt Márton Gábor, a csapat vezetőedzője is, aki roppant csalódottan nyilatkozott a találkozó után:

– Nagyon bosszús vagyok, mert minden tekintetben felülmúltuk az ellenfelünket. Gyakorlatilag helyzetig sem tudtak eljutni, nekünk megint számtalan volt, aztán kaptunk egy óvodás gólt, és ezzel elúszott a győzelem. A játék rendben volt, csak az eredmény nem. Nem emlékszem, hogy bármelyik eddigi csapatom gól- és emberelőnyben pontot vesztett volna. Kellett volna frissítenünk, de abba a pozícióba, amelybe kellett volna, nem volt most megfelelő emberünk. De nem ezen múlott, abszolút elkerülhető lett volna a kapott gól. Kommunikációs probléma történt – ha a kapus szól, hogy megfogja a labdát, akkor vége a történetnek. Megkérdeztem tőle, nem szólt. Hibázott, ez van.

Az MTK gólszerzője, Mezei Szabolcs sem palástolta a csalódottságát. Szerinte is felülmúlták a Mol Fehérvárt, megnyert meccset engedtek ki a kezükből, és bár még elérhető a bennmaradás, ahhoz mostantól már három pontokat kell bezsebelniük a cél eléréséhez. Ez nem lesz könnyű, a csapat a hátralévő hat fordulóban fogadja majd a Mezőkövesdet, a Puskás Akadémiát és a Debrecent, és utazik Paksra, Zalaegerszegre és a Ferencváros vendége is lesz.

Nem repesett a boldogságtól Michael Boris, a fehérváriak vezetőedzője sem. Ő a jelenlegi csapata előtt az MTK vezetőedzője volt Magyarországon, és legalább az vigasztalhatta a számára sem sokat érő 1-1 után, hogy kellemes érzések foghatták el az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

 

Fotó: Kovács Péter

– Nagyon öröm volt számomra, hogy mosolyogva, barátságosan fogadtak az MTK-nál. Természetesen számomra ez egy különleges mérkőzés volt, de ez a héten nem került terítékre, arra készültünk, hogy megnyerjük a meccset, a vége azonban egy szerencsés pontszerzés lett. Különösen az első félidőben fölénk nőtt az MTK, Palincsár és Mezei sok elfutást mutatott be, sok támadásban benne volt a gólveszély. Ezeket megúsztuk, de Mezei szabadrúgásból megszerezte az MTK-nak a vezetést, és aztán jött Fiola kiállítása. Nagy fegyvertény, hogy sikerült egyenlíteni. Hogy megérdemeltük-e az egy pontot? Nehéz ezt a játék képe alapján kijelenteni. Viszont fontos, hogy a hitet, a mentalitást, a pozitív hozzáállást sikerült visszahozni. Nem titkolt célunk, hogy a bajnokság végéig jöjjünk fel a negyedik helyig. Ezért jó lett volna három pontot szerezni, de jelenleg az egy ponttal sem lehetünk elégedetlenek. Többet nem engedhetünk meg magunknak olyan félidőt, amilyen ma az első volt.

A Mol Fehérvár hátránya a negyedik helytől három, a harmadiktól kilenc pont, az előbbi elérése nem lehetetlen, az utóbbihoz a Kisvárda összeomlására is szükség lenne. A csapat otthon a Puskás Akadémiával, a Bp. Honvéddal és a Pakssal, idegenben pedig a Mezőkövesddel, a Debrecennel és az Újpesttel játszik még.

Borítókép: Márton Gábor (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.