Dárdai Pál figyelő szemei előtt is gyenge volt a Fehérvár

Az ősszel még a Herthát irányító Dárdai Pál ma már Fehérváron ad szakmai tanácsokat, s az MTK stadionjában is ott volt a lelátón az NB I 27. fordulójának zárómeccsén. Nem lehetett elégedett a látottakkal, az utolsó helyezett MTK ellen az 1-1-es döntetlennek is örülhettek a vendégek.

Magyar Nemzet
2022. 04. 10. 19:00
20220410 MTK Fehérvár Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem is olyan régen Michael Boris még az MTK, Márton Gábor pedig a Fehérvár edzője volt, de a szédítő NB I-es edzőkeringőben ma már az ellentétes kispadokon ülnek.

Az évet borzasztóan kezdő Fehérvár Boris vezetésével – s talán Dárdai tanácsaival – elkezdett éledezni, hiszen a legutóbbi két meccsét megnyerte. A német már úgy nyilatkozott, bízniuk kell a Fradi kupagyőzelmében, mert akkor a negyedik hely megcsípésével még a nemzetközi porondon is indulhatnának.

Ahhoz előbb azonban oda kellene érni a negyedik helyre, amelytől a Fehérvár a forduló előtt még utolsó helyezett MTK otthonában nem közeledett. Erőtlenül játszottak a vendégek, Márton csapata egykapuzott az első félidőben, de hiába talált kétszer is a kapuba, mindkétszer lesről tette.

Az első félidő hajrájában azért a Fehérvár is a kapuba talált Kondro révén, de a VAR ezt is érvénytelenítette, így maradt a 0-0 a szünetre.

Fordulás után hamar megszerezte a megérdemelt vezetést az MTK, az 52. percben Mezei Szabolcs szabadrúgásból tekerte a labdát a sorfal fölött a Fehérvár kapujába – 1-0.

a Fehérvár sportigazgatója, Sallói István társaságában nézte a találkozót a helyszínen, de ez sem hatott a csapat játékosaira. 

Egyenlítés helyett még emberhátrányba is került a vendégcsapat, sárga lapját a VAR pirosra súlyosbította.

Ezután némileg váratlanul egyenlített ki a Fehérvár, a 84. percben egy szabadrúgásnál nem tudott tisztázni az MTK, így Nego közelről a kapuba talált – 1-1.

A hajrában megszerezhette volna a győzelmet az MTK, de Miovszki találata lesről született. A döntetlen után három pontra van a Fehérvár az áhított negyedik helytől, az MTK pedig létfontosságú győzelmet szalasztott el, nem tudta megelőzni a Gyirmótot, maradt az utolsó.

NB I, 27. forduló

Péntek

ZTE–Bp. Honvéd 3-1 (2-0), Zalaegerszeg, 2409 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Lesjak (32.), Tajti (11-esből, 45+1.), Spoljaric (86.), illetve Lukics (11-esből, 62.)

Szombat
Kisvárda–Mezőkövesd 1-2 (1-1), Kisvárda, 1520 néző, v.: Csonka. Gólszerzők: Karabeljov (30.), illetve Jurina (8.), Cseke (67.)
Gyirmót–Puskás Akadémia 1-1 (1-0), Alcufer Stadion, 1020 néző, v.: Zierkelbach. Gólszerzők: Ikic (16.), illetve Baluta (82.)
Ferencváros–Debrecen 3-0 (2-0), Groupama Aréna, 9137 néző, v.: Berke. Gólszerzők: Nguen (8.), Marquinhos (39.), Zachariassen (73.)

Vasárnap

Paks–Újpest 1-3 (1-1), Paks, 2000 néző, v.: Erdős, Gólszerzők: Ádám (24. – tizenegyesből), illetve Beridze (37.), Zivzivadze (56.), Osváth (69. – öngól)
MTK–Mol Fehérvár 1-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2256 néző, v.: Bogár, Gólszerzők: Mezei (52.), illetve Nego (84.), kiállítva: Fiola (80.)

Borítókép: A Fehérvár csak ment az eredmény után az MTK ellen (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.