Novak Djokovics már nem a régi: rögtön kiesett Monte Carlóban

A férfitenisz-világranglistát vezető Novak Djokovics 6:3, 6:7 (5-7), 6:1-re kikapott a spanyol Alejandro Davidovich-Fokinától a monte carlói ATP 1000-es versenyen.

Magyar Nemzet
2022. 04. 12. 19:08
TENNIS-ATP-MONACO Fotó: Europress/AFP/VALERY HACHE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics nem lehet büszke az idei teljesítményére. És most természetesen nem az oltatlanságából eredő melbourne-i kálváriájára gondoltunk, hanem a pályán mutatott produkciójára. 

A dubaji ATP 500-as versenyen két győztes meccs után a cseh Jiry Vesely megállította a harmadik fordulóban, Monte Carlóban a világranglista 46. helyén áll spanyol Alejandro Davidovich-Fokina győzte le 6:3, 6:7 (5-7), 6:1-re. Legutóbb 2018-ban fordult elő a világelsővel, hogy győztes meccs nélkül távozzon egy versenyről: akkor Barcelonában a szlovák Marin Klizan búcsúztatta. 

A világelső idei mérlege: négy mérkőzésen két győzelem és két vereség. Novak Djokovics legközelebb hazai pályán, a belgrádi tornán javíthat. 

Borítókép: Novak Djokovics váratlanul korán búcsúzott Monte Carlóban (Forrás: AFP) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.