Újrajátszást kér a Premier League sztárjának válogatottja

Algéria drámai körülmények között, a 124. percben kapott góllal maradt le a világbajnokságról, de nem nyugszik bele a selejtező eredményébe.

Magyar Nemzet
2022. 04. 01. 10:18
Algeria v Cameroon - Qatar 2022 FIFA Africa World Cup Qualification
Algerian Rachid Ghezzal reacts during the second leg of the African Qualifiers soccer match for the Qatar 2022 World Cup between Algeria and Cameroon at the Mustapha Tchaker stadium in the city of Blida on March 29, 2022. (Photo by APP/NurPhoto) (Photo by APP / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/APP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár pénteken (ma) már a világbajnokság csoportkörének sorsolását tartják Dohában, a vb-mezőny még nem teljes. Három kvóta csak a júniusi pótselejtezőkön talál gazdára, Irán a stadionból kizárt nők miatt aggódhat, és Algéria sem nyugodott még bele abba, hogy 2018 után ismét lemarad a seregszemléről.

A Leicesterrel és a Manchester Cityvel is angol bajnok Rijad Mahrez vezette válogatott Kamerun ellen vérzett el egészen drámai körülmények között: Algéria a 124. percben kapott végzetes gólt. Djamel Belmadi szövetségi kapitány a földre borulva zokogott, az algériaiak pedig az utolsó szalmaszálba próbálnak kapaszkodni.

Az ország futballszövetsége ugyanis a selejtező újrajátszását kérte a FIFA-tól, a mérkőzést befolyásoló játékvezetői ítéletek miatt. Az egyik legjobb afrikai bírónak tartott Bakary Gassama két algériai gólt is érvénytelenített a mérkőzésen, egyet les miatt a rendes játékidőben, egyet kezezés okán a kétszer tizenöt perces hosszabbításban, az első kameruni gól előtt pedig szabálytalanságot reklamáltak az algériaiak.

Algéria csalódottsága érthető, a legutóbbi vb óta 2019-ben Afrika-kupát, tavaly pedig Arab Kupát nyert a válogatott, és közel járt ahhoz is, hogy megdöntse Olaszország veretlenségi világrekordját.

A kérvény azonban aligha jár sikerrel, hiszen műhibának egyik vitatott ítélet sem tekinthető.

Érdekesség, hogy korábban két afrikai csapat is próbálkozott – hiába – hasonló kéréssel az idei selejtezősorozatban: Dél-Afrika elsősorban egy Ghána javára könnyű síppal befújt büntetőt kifogásolt, míg Benin azt, hogy a Kongói DK szabálytalanul, négyszer is megszakította cserével a két válogatott meccsét.

Afrikát a selejtezők eredményei alapján Kamerun mellett Marokkó, Tunézia, Ghána és Szenegál képviseli a katari világbajnokságon.

Borítókép: Algéria drámai körülmények között maradt le a vb-ről (Fotó: NurPhoto via AFP/APP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.