A Real Madrid sztárja tudja mennyit ér, szerinte megfizethetetlen

Marcelo lett a Real Madrid történetének legsikeresebb labdarúgója, miután a csapat megnyerte a spanyol bajnokságot, és ezzel a 33 éves brazil balhátvéd a 24. trófeáját szerezte az együttes színeiben. A legendás, nemrég elhunyt Francisco Gentót taszította le a trónról.

Magyar Nemzet
2022. 05. 02. 16:06
null
Manchester, 2022. április 25. Marcelo, a Real Madrid játékosa (j) csapata edzésén Manchesterben 2022. április 25-én, egy nappal a Manchester City elleni labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõ elsõ mérkõzése elõtt. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én vagyok az a játékos, akinek a legtöbb trófeája van a világ legjobb klubjában. Ez megfizethetetlen.

Ezt és így közölte Marcelo a vele interjút készítő 433-nak. A brazil balhátvédnek persze nem is kell szerénykednie, hiszen az elmúlt hétvégén ő lett a Real Madrid történetének legsikeresebb labdarúgója, ami ismerve a klub múltját, elképesztő bravúr.

A királyi gárda az Espanyol elleni győzelemmel bebiztosította az idei spanyol bajnoki címét, Marcelo pedig klubcsúcsot döntött azzal, hogy megszerezte a 24. aranyérmét az együttes játékosaként.

A korábbi csúcstartó 23 realos címmel Francisco Gento volt, aki 1958 és 1966 között Puskás Ferenc csapattársa is volt a királyi gárdában. Gento az egyetlen hatszoros BEK-győztes (Bajnokcsapatok Európa-kupája) labdarúgó a világon, januárban 88 éves korában hunyt el.

Marcelo a nagy előd rekordját januárban állította be, amikor a Real az Athletic Bilbao ellen megnyerte a spanyol Szuperkupát Szaúd-Arábiában. A Real játékosaként szerzett trófeák tekintetében a friss bajnoki cím után a rangsor immáron így fest:

1. Marcelo 24 cím
2. Gento 23
3. Sergio Ramos 22
4.  Manolo Sanchis 21
5. 20

– Az egész csapat munkájának, odaadásának eredményeként nyertük meg a bajnokságot, végig élveztük a játékot – nyilatkozta a Real Madrid hivatalos honlapján Marcelo. – Az egészben az a legjobb, hogy a szurkolóinkkal együtt, hazai pályán ünnepelhettük a címet, ez a leghihetetlenebb dolog, ami labdarúgóval történhet. Olyan nap volt a szombati, amelyet ünnepelni kell, még akkor is, ha közeleg a következő nagyon fontos esemény, a Manchester City elleni BL-elődöntő visszavágója. Mindentől függetlenül természetesen motiváltak vagyunk, és koncentráltan lépünk pályára szerdán.

A 33 éves brazil hátvéd 2007-ben igazolt a Realba a Fluminensétől, s azóta 385 mérkőzésen 26-szor volt eredményes. Az elmúlt 15 évben négyszer nyert Bajnokok Ligáját és klub-világbajnokságot, háromszor Európai Szuperkupát, hatszor spanyol bajnokságot, kétszer Spanyol Kupát és ötször spanyol szuperkupát.

Borítókép: Marcelo a Real Madrid szerelésében (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.