időjárás 36°C Pál, Péter 2022. június 29.
logo

Lenyűgözte a nemzetközi szövetség delegációját az MVM Dome

Magyar Nemzet
2022.05.21. 11:10
Lenyűgözte a nemzetközi szövetség delegációját az MVM Dome

Budapesten járt a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) küldöttsége, hogy a helyszínen tájékozódjon a magyar pályázatról. Hazánk – Szlovéniával közösen – megrendezné a 2023-as világbajnokságot. Döntés a most zajló idei vb alatt, egy hét múlva várható. Annyit előrebocsáthatunk, elnyerte a delegáció tetszését a tervezett budapesti helyszín, az MVM Dome.

A nemzetközi szövetség pályázatokért felelős két vezetőjét, Hannes Ederert és Franz Reindlt a magyar szövetség főtitkára, Sipos Levente és Balog Péter elnökségi tag, továbbá a szlovén szövetség vezetői, a pályázaton dolgozó szakemberek és az MVM Dome-ot üzemeltető Sportfive képviselői fogadták.

– Felmérték a szállodahelyzetet, valamint megnézték a budapesti helyszínnek szánt MVM Dome-ot, amelyet kiváló arénának neveztek, maximálisan meg voltak vele elégedve, a kapacitást, a kiszolgálást, a közlekedést és a VIP-helyiségeket illetően is. Vannak hasonló arénák Európában, de jelenleg ez a legnagyobb és legmodernebb. Kiderült, hogy mobil létesítményekre azért szükség lesz, de ez más rendezvényeknél is így volt – mondta Sipos Levente.

A delegáció az Országházban találkozott Such Györggyel, a magyar szövetség elnökével. Elképzelhető, hogy az IIHF a jövő évi kongresszusának egyik ülését a Parlamentben tartja meg. A küldöttség ezt követően Szlovéniába utazott tovább, hogy az ottani helyszínt is felmérje.

– Reméljük, hogy Szlovéniából is hasonló pozitív élményekkel távoznak majd az IIHF munkatársai, akik azt vizsgálják, hogy a pályázó alkalmas-e az esemény megrendezésére, de a döntést a kongresszus hozza meg – tette hozzá a főtitkár.

A magyar és a szlovén szövetség május 8-án, a ljubljanai divízió 1/A vb utolsó napján jelentette be, hogy közösen kandidál a 2023-as eseményre. A budapesti MVM Dome és a ljubljanai Stozice Aréna lenne a két helyszín, a két csarnok összesen 28 ezer férőhellyel rendelkezik.

A jövő évi tornának Szentpétervár adott volna otthont, de az ukrajnai háború miatt az IIHF elvette a rendezés jogát Oroszországtól. Az A csoportos vb-re a magyar–szlovén pályázat mellett Finnország és Lettország, vagyis a mostani és a tavalyi házigazda közösen adott be jelentkezést. Az IIHF kongresszusa május 27-én Finnországban dönt a jövő évi rendezésről.

Borítókép: Egyeztetés az MVM Dome-ban (Fotó: MJSZ/Vörös Dávid)