Mbappé történelmet írhat, ha Messi nem köp bele a levesébe

A Paris Saint-Germain támadója, Kylian Mbappé olyat érhet el a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, ami még korábban senkinek sem sikerült. Van azonban két játékos, aki megakadályozhatja a fiatal támadó történelmi pillanatát, az egyikük nem más, mint Mbappé csapattársa, Lionel Messi.

Magyar Nemzet
2022. 05. 03. 12:44
null
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates scoring his team's third goal during the French L1 football match between Strasbourg RC and Paris Saint-Germain (PSG) at La Meinau stadium in Strasbourg, eastern France, on April 29, 2022. (Photo by Patrick HERTZOG / AFP) Fotó: AFP/Patrick Hertzog
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris Saint-Germain múlt pénteken 3-3-as döntetlent ért el a Strasbourg vendégeként a francia bajnokságban, de az eredménynek a fővárosiak szempontjából vajmi kevés jelentősége volt, hiszen már megnyerték a Ligue 1-t. A PSG egyik sztárjátékosának, Kylian Mbappénak viszont fontos volt ez az este, duplázott, illetve gólpasszt is jegyzett, ezzel megerősítette helyét a különböző tabellák élén.

A fiatal támadó ugyanis a Ligue 1 góllövőlistáját is vezeti (24 góllal), valamint az asszisztok tekintetében is az első helyen áll (15 gólpassz). Korábban még sosem fordult elő, hogy egy idényen belül ugyanaz a labdarúgó végzett az élen mindkét rangsorban a francia ligában, Mbappé tehát történelmet írhat, ha megőrzi helyét a trónokon.

 

Van azonban két játékos, aki megakadályozhatja a világbajnok futballista nagy pillanatát. Az egyikük nem más, mint szintén a PSG alkalmazásában álló aki tizenhárom gólpassznál tart a bajnokságban, tehát csak kettővel marad el csapattársától e tekintetben. A másik pedig a Rennes csatára, Martin Terrier, aki eddig huszonegyszer volt eredményes, és a francia aranycipőre fáj a foga. Utóbbi kategóriában Mbappé egyébként verhetetlennek számít, amióta 2018-ban a Paris Saint-Germainhoz igazolt: sorban 33, 18 és 27 találattal végzett az elmúlt években a góllövőlista élén (a 2018/19-es idényben a monacói Wissam Ben Yedderrel holtversenyben).

Mbappé nem tagadja, hogy szeretné mindkét „koronát” magáénak tudni:

– Amikor korábban azt nyilatkoztam, hogy még mindig van miért játszanunk, abba magamat is beleértettem. Természetesen szeretnék a góllövőlistán és a passzok számának tekintetében is az első helyen végezni. Mindig azt mondogattam, hogy ha valaki mindkét téren jeleskedik, akkor senki sem kérdőjelezheti meg a tudását. Még három mérkőzésünk van hátra, azon fogok dolgozni, hogy győzelmekhez segítsem a csapatomat – ígérte a 23 éves csatár a Strasbourg elleni bajnoki meccset követően.

Az öt topligán belül Mohamed Szalah is Mbappéhoz hasonló módon dominál a Premier League-ben, pedig a La Ligában. A Liverpool szélsője 22 góllal és 13 gólpasszal áll az élen, míg a Real Madrid csatárának 26 találat, illetve 11 assziszt szerepel a neve mellett, ezzel vezet (Benzema a gólpasszok tekintetében Ousmané Dembelével osztozik az első helyen).

 

Borítókép: gólöröme a Strasbourg elleni bajnokin (Fotó: AFP/Patrick Hertzog)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.