Nem bízta a véletlenre az ezüstérmét a Zalaegerszeget legyőző Kisvárda

A labdarúgó NBI utolsó, 33. fordulójában a Kisvárda a saját kezében tartotta a sorsát, mert ha nyer a Zalaegerszeg ellen, akkor biztos a második helye. Igaz, hogy csak a hosszabbításban, de összejött a győzelem, és ez a 2-1-es siker minden más eredménytől függetlenül azt jelentette, hogy a várdaiak ezüstérmesek lettek.

Magyar Nemzet
2022. 05. 15. 18:03
null
Kisvárda-ZTE NBI. Fotó: KOVACS PETER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Második a Kisvárda, ha nyer a Zalaegerszeg ellen, ha döntetlent játszik a ZTE-vel, és a Puskás Akadémia legfeljebb négygólos különbséggel veri meg a Honvédot, döntetlent játszik a ZTE-vel, a Puskás Akadémia ötgólos különbséggel veri meg a Honvédot, és több a rúgott góljainak száma, mint a Puskás Akadémiáé.

 

 

Ez volt a tétje a Kisvárda és a Zalaegerszeg összecsapásának az NB I utolsó, 33. fordulójában. A lényeg az volt, hogy a hazai csapat a saját kezében tartotta a sorsát, azaz egy győzelemmel óriási bravúrt hajtott végre, hiszen néhány éve ki hitte volna, hogy második lehet a magyar élvonalban.

A 13. percben meg is jött a hőn áhított gól: Ötvös lépett meg a jobb oldalon ügyesen, zavartalanul adhatott középre, lapos beadását Bumba sarokkal próbálta a kapuba tenni, de nem találta el a labdát, így lett jó Leoninak, aki nyugodtan passzolt a kapu közepébe – 1-0.

A gól után is a Kisvárda maradt a kezdeményező, ám ennek ellenére egyenlíteni tudott a Zalaegerszeg. A 35. percben Huszti nagy bedobása után a tizenhatoson belül Kravcsenko kezét találta el a labda, a játék ment tovább, ám a VAR-szobából szóltak Pintér Csaba játékvezetőnek, aki visszanézte az esetet és tizenegyest ítélt, amelyet Tajti magabiztosan értékesített a kapu közepébe bombázva – 1-1.

 

Fotó: Kovács Péter

A második félidőben változatos játékkal folytatódott a mérkőzés, akadt helyzet mindkét oldalon, de inkább a Kisvárda uralta a találkozót. Sok említésre méltó esemény azonban nem történt, alighanem a várdaiak pontosan tudták, hogy a Puskás Akadémia vesztésre áll, így biztos a második helyük. Ennek ellenére a hosszabbításban megszerezte a győztes gólt, Asani remekül tekert középre balról, a védők mögé berobbanó Karabeljov pedig zavartalanul belsőzött az ötös vonaláról a léc alá, Demjén tehetetlen volt – 2-1.

A Kisvárda ezzel a sikerrel történelmet írt, történetének a legjobb helyezését érte el.

 

NB I, 33. forduló

Péntek

Mezőkövesd–Újpest 2-3 (1-0), Mezőkövesd, 2500 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Jurina (3.), Besirovic (93.), illetve Katona (60.), Beridze (66.), Zivzivadze (70.)

 

Szombat

Gyirmót–Ferencváros 1-2 (0-1), Gyirmót, Alcufer Stadion, 2628 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Varga B. (57.), ill. Bassey (45+1.), Civic (78.)

Mol Fehérvár–Paks 2-2, Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 4224 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Kodro (24.), Osváth (öngól 66.), illetve Gyurkits (15.), Szabó J. (45+3.)

 

Vasárnap

Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 1-2 (1-2), Felcsút, Pancho Aréna, 3000 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Favorov (45+1.), illetve Lukics (5.), Zsótér (13.)

Kisvárda–Zalaegerszeg 2-1 (1-0), Kisvárda, 2400 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Leoni (13.), Karabeljov (91.), illetve Tajti (11-esből 37.)

MTK–Debrecen 3-0 (1-0) Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1400 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Rajkovics (45+2.), Futács (11-esből 64.), Ramadani (93.). Kiállítva: Kusnyír (89.)

Borítókép: Az első kisvárdai gól (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.