Az angolok a magyar gyerekekkel foglalkoznak a szombati meccs előtt

Noha csak tizennégy évek aluli gyerekek lehetnek majd a Puskás Aréna lelátóin, az angolokat mégis a várható fogadtatás foglalkoztatja leginkább a szombati Magyarország–Anglia Nemzetek Ligája-találkozó előtt. A szigetországi médiát különösebben nem hozza lázba a budapesti vendégjáték.

Magyar Nemzet
2022. 06. 03. 15:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Reméljük, nem lesz gond a nézőtéren. Örömteli, hogy a gyerekek lehetnek a lelátón, de alapvetően most a meccsre szeretnénk koncentrálni – mondta az angol válogatott csapatkapitánya a péntek kora délutáni sajtótájékoztatón.

Mintha maga sem tudná eldönteni, hogy akkor most örül-e az UEFA biztosította kiskapunak, miszerint a zárt kapus büntetés dacára tizennégy éven aluli gyerekek bejöhetnek, vagy sem.

– Meg kell békéljünk azzal, ami majd a lelátóról fogad minket – ezt már a vendégek szövetségi kapitánya, Gareth Southgate mondta.

Ez most vicc, vagy az angolok tényleg félnek a magyar gyerekek rasszista viselkedésétől?

– Remélem, egyrészt a gyermekek, akik kilátogatnak a stadionba, megértik, hogy miért hozták a büntetést, másrészt, hogy a felnövő generációk toleránsabbak lesznek. Hozzá kell tegyem: mi is küzdünk ezzel a problémával és mi is hívtunk fiatalokat a lelátóra Olaszország ellen – tette hozzá a kapitány.

S így azért mindjárt más. Söpörjön csak mindenki a maga háza előtt. Az Európa-bajnokság döntője mindennél ékesebb bizonyíta annak, hogy az angoloknak legalább akkora, de még nagyobb gondot jelent a szurkolók féken tartása, mint nekünk.

Harry Kane és Gareth Southgate mentségére szóljon, hogy a szigetországi újságírókat szinte kizárólag a nézőtéri hangulat foglalkoztatta a péntek kora délutáni sajtótájékoztatón. Látszólag arra rácsodálkozva, hogy a legfrissebb hírek szerint 36 ezer ifjú lehet a lelátón, valójában közvetetten nyilván a tavalyi mérkőzést felemlegetve, amikor rasszista hátterű inzultus ért néhány angol játékost.

A következő fontos napirendi pont az volt a sajtótájékoztatón, hogy az angol válogatott budapesti teljesítményével Erzsébet királynő előtt szeretne tisztelegni a jubileumi ünnepség alkalmából.

Néhány szó azért szakmailag is esett a szigetországi médiát amúgy csekély mértékben foglalkoztató Nemzetek Ligája-találkozó előtt – a BBC, amely Southgate sajtótájékoztatóit rendre percről percre műfajban közvetíti internetes oldalán, nem tűzte címlapjára az eseményt.

Mint megtudhattuk, Phil Foden elkapta a koronavírust, Fikayo Tomori és Marc Guéhi pedig kisebb sérülés miatt nem lesz bevethető, s a kisebb betegséggel bajlódó játéka is kérdéses.

Gareth Southgate a tavalyi, budapesti 4-0-s győzelemről úgy beszélt, mint az elmúlt évek egyik legjobb teljesítménye, amit jó lenne megismételni, de emlékezett londoni 1-1-re is, ami azt sugallja, nem szabad lebecsülni a magyarokat.

Az angol keret

Kapusok: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley), Aaron Ramsdale (Arsenal)
Hátvédek: (Liverpool), Conor Coady (Wolverhampton), Marc Guéhi (Crystal Palace), Reece James (Chelsea), James Justin (Leicester City) Harry Maguire (Manchester United), (Manchester City), Fikayo Tomori (Milan – Olaszország), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City), Ben White (Arsenal)
Középpályások: (Borussia Dortmund – Németország), Conor Gallagher (Crystal Palace), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United), James Ward-Prowse (Southampton)
Csatárok: Tammy Abraham (Roma – Olaszország), Jarrod Bowen (West Ham United), Phil Foden (Manchester City), (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), (Arsenal), Raheem Sterling (Manchester City)

Borítókép: Gareth Southgate a provokatív kérdések dacára úriemberként viselkedett

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.