Rossi: Csúnyán meghurcolták a szövetséget és a szurkolókat

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pontosan tudja, hogy az ellenfelek könnyű prédának tekintik a csapatát a Nemzetek Ligájában, de szeretne meglepetést okozni. Azt hangoztatja, megharcoltunk azért, hogy itt lehessünk, s bízik benne, hogy a több mint harmincezer gyerek szurkolása kedvező visszhangot vált majd ki, különösen az után, hogy – miként fogalmazott – csúnyán meghurcolták a szövetséget és a szurkolókat az angolok elleni tavalyi hazai mérkőzés miatt. Az Anglia elleni szombati meccsre nézve azt tartja a legfontosabbnak, hogy a játékosai győzzék le a félelmüket.

2022. 06. 03. 16:39
Marco Rossi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Én, a stábom és valamennyi játékos tisztában van azzal, micsoda ellenfelekkel kell megmérkőznünk. Külön kell választani az elvárható eredményeket és a csapatunk teljesítményét. Természetesen előbbi is lényeges, nekem ugyanakkor legalább olyan fontos, hogyan játszunk majd a mérkőzéseken. Feltérképeztük az ellenfeleinket. Négy éve, amikor kineveztek kapitánynak, azt tűztem ki célul magam elé, hogy meccsről meccsre javuljunk. Ez olykor sikerül, máskor pedig nem. Az utolsó helyezett kiesik a B osztályba, szeretnénk ezt elkerülni, bármennyire is nehéz lesz.

Sokadszorra is felhívnám a figyelmet arra, nem ajándékba kaptuk ezt a lehetőséget, megharcoltunk érte

e szavakkal vezette fel a Nemzetek Ligáját, azon belül az Anglia elleni szombati mérkőzést a pénteki sajtótájékoztatón.

Megkérdeztük a kapitányt, meglepi-e, hogy Angliában, legalábbis egyelőre, csekély érdeklődés övezi a budapesti vendégjátékot.

– Úgy hiszem, teljesen normális és megszokott, hogy nem ütjük át az angol sajtó ingerküszöbét – felelte Rossi.

Úgy általában, Anglia, Olaszország és Németország mellett ránk alig  figyelnek. Mi vagyunk a legkevésbé veszélyes ellenfél, a világranglista is erről árulkodik.

– Anglia az ötödik, Olaszország a hatodik, Németország a tizenkettedik a rangsorban, mi pedig csak a negyvenedikek vagyunk. Tény, hogy nem csak a csapatok, a játékosok minősége között is különbség van, ahogy ez az edzőkre is igaz. Nem merném magam egy napon említeni sem Southgate-tel, sem Hansi Flickkel, pláne nem Roberto Mancinivel. Ám a meglepetés erejében, mint mindig, most is bízhatunk.

Majd Rossi felidézte a Wembley-ben tavaly ősszel történteket, az 1-1-re végződött mérkőzést, fejből sorolva az angolok kezdőcsapatát: Pickford – Walker, Stones, Mings, Shaw – Rice, Foden, Mount – Sterling, Grealish – H. Kane.

– Hatvannyolc év után sikerült ismét pontot szerezni Anglia vendégeként – hangsúlyozta Rossi, nyilván arra célozva, miért ne sikerülhetne ez ismét. Majd arról beszélt, a szerencse az elmúlt években olykor mellettünk volt, olykor ellenünk fordult. 

A találkozót övező figyelemre visszatérve reményének adott hangot, miszerint a nemzetközi sajtó felkapja majd a fejét arra, hogy a Puskás Arénában több mint harmincezer gyerek buzdítja a magyar válogatottat.

Csúnyán meghurcolták a magyar szövetséget és a szurkolókat, igazságtalanul ránk sütve a rassziszmus bélyegét

– utalt a tavalyi, budapesti meccsre, ami még ma is visszatérő téma az angol sajtóban, ahogy arról Gareth Southgate pénteki sajtótájékoztatója is árulkodik.

Szakmailag Rossi azt tartja a legfontosabbnak, hogy a magyar játékosok merjék legyőzni a félelmüket a nevesebb játékosokkal szemben, vállalják bátran a párharcokat, és akkor nem lehetetlen a szép eredmény elérése.

Borítókép: Marco Rossi bízik a meglepetés erejében

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.