Nem a helyszínváltáson fog múlni a Győr újabb BL-győzelme

A férfi kézilabda-válogatottnak nem hozott szerencsét az MVM Dome az Eb-n, Győrben ez nem téma a holnap kezdődő női Bajnokok Ligája Final Four előtt. Fodor Csenge eddig egy BL-t nyert az ETO-val, a 23 éves szélső már rutinos Final Four-résztvevőnek mondhatja magát, és az is kiderült, hogy nem egy izgulós típus.

Magyar Nemzet
2022. 06. 03. 13:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fodor Csenge 2017-ben igazolt a Győri Audi ETO-hoz, az idei lesz a harmadik szereplése a Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A 23 éves balszélső nem különösebben izgatott az újabb Final Four-szereplése előtt: Fodor a helyszínváltás miatt sem aggódik. Mint ismert az idei férfi kézilabda Európa-bajnokságnak is otthont adó MVM Dome-ba költözik a Final Four mezőnye. – Már alif várjuk, hogy győzelemmel avathassuk fel a csarnokot, nem is gondolunk arra, hogy számít-a a helyismeret. Ki fogjuk zárni a külső körülményeket, nem hiszem, hogy a Papp László Sportaréna után komplikációt okozhatna az új helyszín – mondta a ma délelőtti sajtófélórán az ETO junior világbajnok játékosa.

Fodor elmondta, hogy nem akarták a sebeiket nyalogatni a csapattársaival a Ferencváros ellen elveszített múlt hétvégi Magyar-kupadöntő után.

– Videófelvételeket láttunk a meccsről, természetesen a támadó játékunkkal nem lehettünk elégedettek, de már minden idegszálunkkal az elődöntős ellenfélre, az Esbjergre koncentrálunk. Erős csapat a dán, újonc a Final Fourban, és nem tudom, ez hogyan érinti őket. Felszabadultan játszanak vagy nyomást helyeznek saját magukra. Gyors játékosaik vannak, a beállót is jól játsszák meg, és a kulcsemberüket, Henni Resitadot senkinek sem kell bemutatni. De ha magunkra figyelünk, akkor nem lehet probléma – mondta Fodor.

A női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four elődöntőit holnap játsszák a budapesti MVM Dome-ban. Az első elődöntőben, 15.15-től a Győri Audi ETO a dán Esbjerggel ellen szerepel, majd 18 órától következik a Vipers–Metz találkozó. Mindkét találkozót élőben közvetíti a Sport1 TV.

Borítókép: Fodor Csenge szerint sok múlhat azon, milyen mentális állapotban lesz az ETO ellenfele (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.