Büntetést kap az a klub, amely ügyeskedik a vezetőedző posztjával

Az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy szigorú feltételek betartásával a labdarúgó NB I-be feljutott Kecskeméti TE mégis játszhatja a hazai mérkőzéseit a saját stadionjában, több fejlesztésre is haladékot kapott. Emellett a szövetség véget akar vetni a vezetőedzői állásoknál olykor tapasztalható ügyeskedésnek.

2022. 06. 09. 21:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos döntést hozott csütörtökön az MLSZ elnöksége. A fő téma az élvonalba hét év után visszajutott Kecskeméti TE hazai szereplése volt. A szövetség már januárban tájékoztatta a feljutásra esélyes klubokat az infrastruktúra-szabályzat előírásairól, és a KTE akkor az MTK Új Hidegkuti Stadiont jelölte meg lehetséges helyszínként, amikor a csapat pályaválasztó. Az NB II második helyén végezve viszont változott az álláspont, a klub és a város vezetése is vizsgálni kezdte, hogyan lehetne mégis az NB I-re alkalmatlan stadiont alkalmassá tenni. 

 

 

„A gyors felmérések és helyszíni szemlék után a klubvezetés reálisnak tartja a nélkülözhetetlen fejlesztések elvégzését, az egyes nélkülözhető előírások tekintetében kéri az MLSZ támogató döntését a kecskeméti rendezés engedélyezésében. A munkálatok megindultak annak érdekében, hogy a létesítmény a lehető leggyorsabban alkalmassá váljon NB I-es mérkőzés megtartására, ideértve a kiszolgáló helyiségek színvonalát és számát, a biztonsági előírások betartatását, illetve az élő tévéközvetítések és a VAR-rendszer szükségleteit” – fogalmaz az MLSZ közleménye.

Tekintettel arra, hogy a klub és a város vezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy ez a folyamat a legrövidebb időn belül megvalósuljon, az MLSZ elnöksége egyes, a mérkőzések lejátszásához nem elengedhetetlenül szükséges fejlesztés végrehajtására, nevezetesen a nézőtér lefedésére és a pályafűtés kiépítésére haladékot adott. Arra az esetre, ha a klub nem készül el a kötelező fejlesztésekkel a bajnokság nyitányára, akkor egy másik, NB I-es licenccel rendelkező stadionban kell játszania hazai mérkőzéseit. Ugyanez a helyzet akkor is, ha pályafűtés hiányában a téli időszakban a szélsőséges időjárás miatt egy mérkőzést esetleg nem lehet megtartani a Széktói stadionban. Természetesen a klub felelőssége a másik megfelelő helyszín bérlése ezen találkozókra.

Még egy érdekes téma szerepelt a napirendben, és itt a szövetség jelentősen szigorított:

„Két fontos kérdésben módosult a regisztrációs kártya szabályzata. Mindenkiben visszatetszést kelt, amikor egy edző rövid időn belül, azonos osztálybeli (rivális) klubhoz igazol. Az elnökség úgy módosította a szabályzatot, hogy a jövőben – közös megegyezés hiányában – a sportszakember kellő kivárás után ülhet csak le az új csapata kispadjára, azonnal nem vállalhat azonos osztályban szakmai munkát. A másik változás is az etikátlan helyzetek elkerülését célozza: a vezetőedző számára előírt végzettség kijátszása nem lesz lehetséges a szakmai stáb vagy a vezetés másik tagjának végzettségével; a tilalom ellen vétő sportszakember és sportszervezet ellen már a kísérletért is fegyelmi eljárás indítható” – áll a közleményben. 

Borítókép: A kecskeméti stadion jelenleg nem alkalmas az NB I-re (Fotó: Facebook/KTE)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.