Dibusz három órát aludt az angolok legyőzése után

Magabiztosságot sugárzott a magyar labdarúgó-válogatott kapujában Dibusz Dénes, az angolok elleni 4-0-s siker alkalmával alig akadt dolga, a legnagyobbat akkor kellett védenie, amikor csapatársa, Willi Orbán egy mentési kísérletnél a kapujára csúsztatta a labdát.

Forrás: NSO2022. 06. 16. 10:55
DIBUSZ Dénes
Wolverhampton, 2022. június 14. Dibusz Dénes kapus (k) a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkõzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kétségtelen, az volt a legveszélyesebb szituáció – mondta a Nemzeti Sportnak – Gyorsan kellett reagálni, Willi úgy érte el a labdát, hogy csak picit csúszott meg a fején, de szerencsére a közelembe jött, így reflexből védtem. Nem állított megoldhatatlan feladat elé, örültem, hogy ez volt a legveszélyesebb helyzet a kilencven perc alatt. Emellett még Harry Kane-nek volt egy fejese, amikor a labda a lécről vágódott vissza, ám ezen kívül nem tudtak komoly helyzetet kialakítani a kapunk előtt.

Ahogy a többi játékos, úgy a ferencvárosi kapus sem sokat aludt a mérkőzést követő éjszaka, a találkozó után az öltözőben, a buszon és a repülőn is tartott az ünneplés.

Feldobódva szálltunk le hajnalban a gépről Budapesten, az éjszaka jó, ha két-három órát aludtam. Próbáltuk kiélvezni a győzelmet, szerintem még egyikünkben sem tudatosult, mekkora sikert értünk el, milyen történelmi tettet vittünk véghez. El kell telnie néhány napnak, hogy igazán elhiggyük, mi is történt velünk.

Kapus szemszögből kellemes este volt az angliai, Dibusz Dénesnek elsőtől az utolsó pillanatig koncentrálnia kellett, ám nem volt rá szükség, hogy több ziccerhelyzetben is tisztázzon.

– Nem az első mérkőzést hozzuk úgy, hogy az ellenfélnek kevés helyzete van. Ez természetesen megkönnyíti a kapus dolgát, hiszen nem arról van szó, hogy hat-hét ziccert kell védeni. Ha egyszer-kétszer ha odakerül az ellenfél, azt kell megoldani… – mondta a Nemzeti Sportnak a Ferencváros kapusa. 

Borítókép: Dibusz Dénes lehúzta a rolót Angliában (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.