időjárás 21°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Dibusz három órát aludt az angolok legyőzése után

Forrás: NSO
2022.06.16. 10:55 2022.06.16. 14:53
Dibusz három órát aludt az angolok legyőzése után

Magabiztosságot sugárzott a magyar labdarúgó-válogatott kapujában Dibusz Dénes, az angolok elleni 4-0-s siker alkalmával alig akadt dolga, a legnagyobbat akkor kellett védenie, amikor csapatársa, Willi Orbán egy mentési kísérletnél a kapujára csúsztatta a labdát.

– Kétségtelen, az volt a legveszélyesebb szituáció – mondta a Nemzeti Sportnak Dibusz Dénes. – Gyorsan kellett reagálni, Willi úgy érte el a labdát, hogy csak picit csúszott meg a fején, de szerencsére a közelembe jött, így reflexből védtem. Nem állított megoldhatatlan feladat elé, örültem, hogy ez volt a legveszélyesebb helyzet a kilencven perc alatt. Emellett még Harry Kane-nek volt egy fejese, amikor a labda a lécről vágódott vissza, ám ezen kívül nem tudtak komoly helyzetet kialakítani a kapunk előtt.

Ahogy a többi játékos, úgy a ferencvárosi kapus sem sokat aludt a mérkőzést követő éjszaka, a találkozó után az öltözőben, a buszon és a repülőn is tartott az ünneplés.

Feldobódva szálltunk le hajnalban a gépről Budapesten, az éjszaka jó, ha két-három órát aludtam. Próbáltuk kiélvezni a győzelmet, szerintem még egyikünkben sem tudatosult, mekkora sikert értünk el, milyen történelmi tettet vittünk véghez. El kell telnie néhány napnak, hogy igazán elhiggyük, mi is történt velünk.

Kapus szemszögből kellemes este volt az angliai, Dibusz Dénesnek elsőtől az utolsó pillanatig koncentrálnia kellett, ám nem volt rá szükség, hogy több ziccerhelyzetben is tisztázzon.

– Nem az első mérkőzést hozzuk úgy, hogy az ellenfélnek kevés helyzete van. Ez természetesen megkönnyíti a kapus dolgát, hiszen nem arról van szó, hogy hat-hét ziccert kell védeni. Ha egyszer-kétszer ha odakerül az ellenfél, azt kell megoldani… – mondta a Nemzeti Sportnak a Ferencváros kapusa. 

Borítókép: Dibusz Dénes lehúzta a rolót Angliában (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Angol–magyar

Bizonyíték van rá, hogy Szalai Ádám megjósolta, 4-0-ra nyerünk Angliában

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.