Hiába tiltakozott Nadal és Djokovics, nem tudtak eredményt elérni

Amelie Maursemo tornaigazgató hangsúlyozta, az elégedetlenkedő játékosok véleményét tudomásul vette, de nem változtat a Roland Garros menetrendjén. Maradnak az esti meccsek a párizsi salak pályás Grand Slam-tornán.

Magyar Nemzet
2022. 06. 01. 15:07
Roland Garros
Spain's Pablo Carreno Busta (L) returns the ball to France's Gilles Simon (R) during their men's singles match on day three of the Roland-Garros Open tennis tournament at the Court Simonne-Mathieu in Paris on May 24, 2022. (Photo by Thomas SAMSON / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az éjszakai program marad – jelentette ki Amelie Mauresmo, a Roland Garros tornaigazgatója, volt női világelső. Mauresmo hozzátette, hajlandó némi engedményre, ezért megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy valamivel előbb kezdődjenek az esti meccsek. 

Idén az éjszakai műszak este 21 óra körül kezdődik Párizsban. A kedd esti Rafael Nadal–Novak Djokovic-negyeddöntő éjjel negyed kettőkor ért véget, és mindkét sztár nemtetszését fejezte ki a késői kezdés miatt.

Ma immár villanyfény nélkül folytatódott a párizsi torna: a 20. helyen kiemelt Darja Kaszatkina bejutott az elődöntőbe, miután szerdán két szettben legyőzte honfitársát, korábbi páros partnerét, Veronika Kugyermetovát. A 25 éves játékos pályafutása során először került a négy közé Grand Slam-tornán. 

Kaszatkina a világelső lengyel Iga Swiatek és az amerikai Jessica Pegula összecsapásának továbbjutójával találkozik a holnapi elődöntőben. A másik ágon az amerikai Cori Gauff és az olasz Martina Trevisan csap össze egymással.

Borítókép: A villanyfényes meccseknek nem mindenki örül Párizsban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.