Nincs meglepetés: négy magyar csapat indulhat a BL-ben

Kettő plusz kettő. Az alanyi jogon főtáblás Szeged és a Győr mellett szokás szerint a Veszprém és a Ferencváros is indulhat a kézilabda Bajnokok Ligája 2022-23-as szezonjában.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 12:35
NILSSON, Andreas; LÉKAI Máté; MARGUC, Gasper
Köln, 2022. június 19. Andreas Nilsson, Gasper Marguc és Lékai Máté (b-j), a vesztes veszprémi csapat tagjai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében a harmadik helyért játszott Telekom Veszprém és a német THW Kiel mérkőzés után Kölnben, a Lanxess Arenában 2022. június 19-én. A Telekom Veszprém 34-34-es rendes játékidőt követően hétméteresekkel kapott ki. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bejelentette, hogy mely csapatok kaptak szabadkártyát a legrangosabb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája következő, 2022–2023-as idényére. Nos, nem történt meglepetés: a férfiaknál és a nőknél is két-két csapat képviselheti a magyar színeket a BL-ben. A férfiaknál a bajnok Pick Szeged mellett az ezüstérmes Telekom Veszprém, a nőknél az aranyérmes Győri Audi ETO mellett az FTC-Rail Cargo Hungaria indulhat a Bajnokok Ligájában. 

A férfiaknál a bakonyi gárdáén kívül a PPD Zagreb, az Aalborg, a Nantes, az Elverum, a Wisla Plock és a Celje kérelmét is pozitívan bírálta el a kontinentális szövetség, így ezek az együttesek is szerepelhetnek a Bajnokok Ligája új idényében.

Az ukrán Motor Zaporizzsja meccseit illetően a jelenlegi háborús helyzet miatt rengeteg a bizonytalanság. A Motor a német másodosztályban és az Európa-ligában szerepel majd.

A nőknél a Ferencváros is megkapta a szabadkártyát az EHF-től. A Magyar Kupa-győztes zöld-fehérek mellett indulási jogot nyert többek között a francia Brest, a román CSM Bucuresti és a szlovén Krim Ljubljana is. 

Az új kiírás a korábbihoz hasonlóan a nők és a férfiak körében is két nyolcas csoporttal indul el. A csoportkör sorsolását július 1-jén, pénteken 11 órától tartják. A nőknél a szeptember 10-11-i hétvégén, a férfiaknál szeptember 14-15-én rendezik az első forduló mérkőzéseit.

Borítókép: a Veszprém játékosai a 2022-23-as szezonban is játszhatnak a BL-ben (Fotó: Nemzeti Sport) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.