Kiderült, mi lesz a szegedi siker receptje

A csapatkapitány, Bánhidi Bence mindent megtett a visszatérése érdekében, az új szerzemény, Szita Zoltán fejlődni akar, a Pick-Szeged férfi-kézilabdacsapatának az edzője, Juan Carlos Pastor pedig a hazai BL-csoportmeccsek megnyerésére koncentrál. Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a Pick-Szeged.

Forrás: MTI2022. 07. 25. 15:27
Karnok Csaba
20220603 Szeged Pick Szeged–Telekom Veszprém férfi kézilabda bajnoki döntő. Képen: Juan Carlos Pastor vezetőedző, Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM) Fotó: Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pick-Szeged sajtótájékoztatóján Juan Carlos Pastor leszögezte, hogy az NB I-ben a címvédés, a Bajnokok Ligájában pedig az előrelépés a célja a csapatának. A szegediek történetük során idén védték meg először bajnoki elsőségüket, a BL négyes döntőjébe viszont még soha nem tudtak bekerülni.

– Nagyon jól fel kell készülnünk, mert a BL-ben mi kerültünk az erősebb csoportba, ráadásul a címvédő Barcelona otthonában kezdünk. Egyelőre nem kell azon gondolkodnunk, hányadik helyen fejezzük be a csoportkört, mert meccsről meccsre készülünk. A legjobb teljesítményt a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben kell majd nyújtanunk – magyarázta a spanyol szakember.

A kilenc évvel ezelőtt érkezett vezetőedző – akinek a szerződése még egy plusz egy évre szól – kijelentette, nagyon nagy előny lenne, ha hazai pályán minden BL-csoportmeccsüket megnyernék, és idegenből is hoznának pontokat. 

A bajnokságot 2018 óta háromszor, a Magyar Kupát egyszer megnyerő Pick-Szeged másodedzője, Marko Krivokapics elmondta, hogy az eddigieknél is jobb játékot vár a csapattól, mert csak egy érkező – Szita Zoltán – és egy távozó – Nik Henigman – volt idén nyáron, tehát alig változott a játékoskeret.

csapatkapitány közölte, a nyári szünetben is sokat dolgozott azért, hogy tökéletes állapotban térhessen vissza a felkészülés elejére. A válogatott beálló makacs deréksérülése miatt március eleje óta csak a bajnoki döntő két mérkőzésén lépett pályára. A Bajnokok Ligája-szereplés kapcsán megjegyezte, ha a csoportkörben jól szerepelnek, az egyenes kiesés szakaszban könnyebb ellenfelet kaphatnak.

Szita Zoltán úgy fogalmazott, nagyon motiváló, hogy egy bajnokcsapathoz jött, és olyan szintű csapatok ellen kézilabdázhat a BL-ben, mint például a Barcelona.
– Azért jöttem, hogy tanuljak, fejlődjek, és minél több trófeát nyerjünk. Bízom benne, hogy képes leszek megugrani ezt a szintet – nyilatkozta.

Borítókép: Pastor tudja, milyen fontos a BL-csoportkör (Fotó: Délmagyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.