Még maga Max Verstappen is sokallja az előnyét

Charles Leclerc-nek a zajló Formula–1-es idényben sokadik alkalommal kellett elfogadnia, hogy a futamgyőzelem helyett kiesik, a múlt vasárnapi Francia Nagydíjon is az élen haladt, amikor bekövetkezett a baj. A változatosság kedvéért azonban ezúttal a pilóta mulasztása és nem a Ferrari meghibásodása okozta a búcsút, ami a jövőben még sokba kerülhet, hiszen Max Verstappen több mint két futamgyőzelemnyi előnnyel vezeti a vb-pontversenyt. A holland még vár a pezsgőbontással, de Lewis Hamilton szerint hamarosan ünnepelni kezdhet a címvédő.

Magyar Nemzet
2022. 07. 25. 16:18
Max Verstappen of Netherland and Oracle Red Bull Racing driver on the podium at French Lenovo Formula 1 Grand Prix on July 24, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto) (Photo by Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Charles Leclerc (Ferrari) meglehetősen ingerülten vette tudomásul, hogy újra nullázott, és a vasárnapi Francia Nagydíjon az első helyről kicsúszva a gumifalban kötött ki. A monacói pilóta reakciója arra engedett következtetni, hogy ismét, az idény során sokadszorra, valamilyen technikai probléma okozta a vesztét, de Leclerc a futam után leszögezte, ezúttal nem az autó, hanem ő volt a ludas, vezetői hiba miatt búcsúzott. Leclerc rádióüzenete alapján felmerült, hogy ismét a gázpedál rakoncátlankodott a Ferrariban, mint korábban Ausztriában is, de Mattia Binotto elutasította ezeket a felvetéseket: – Semmi gond nem volt a gázpedállal, ennek a kiesésnek nem volt köze az ausztriai problémáinkhoz. Pusztán Charles hibázott, ez néha megesik. Ettől még nem lesz kevésbé jó pilóta, fantasztikusan vezet – kelt versenyzője védelmére a Ferrari csapatfőnöke.

A futamgyőztes Max Verstappen (Red Bull) a legvadabb álmaiban sem reménykedett abban, hogy tíz versennyel az idény vége előtt utcahosszal, egészen pontosan 63 ponttal fog vezetni.

– Természetesen fantasztikusnak tartom, hogy ekkora az előnyünk, de talán ez valamivel nagyobb, mint aminek lennie kellene, ha megnézzük a két autó teljesítményét 

– mondta diplomatikusan a regnáló világbajnok, aki együttérzett hibázó riválisával, és kijelentette, még semmi sem dőlt el. – Sajnálom őt, de ő is tudja, hogy még rengeteg verseny van hátra, és kemény futamok várnak ránk.

 

(Mercedes) nem teljesen ért egyet a holland pilótával, a hétszeres világbajnok szerint Verstappen már-már megkaparintotta a trónt:

 – Ekkora előnnyel ez lefutott versenynek tűnik. Ugyanakkor rosszul is alakulhatnak a futamaik, ezért azt javasolnám a Red Bullnak, hogy továbbra is dolgozzanak keményen. 

A brit versenyző jubileumi, 300. versenyhétvégén érte el idénybeli eddigi legjobb helyezését, amikor vasárnap a második helyen intették le, pályafutása során pedig 187. alkalommal állt dobogóra. 

– Nehéz versenyem volt amiatt, hogy nem tudtam inni. Nagyszerű eredményt értünk el, tekintve, hogy mekkora volt a lemaradásunk az élen autózó srácokhoz képest. Megbízható autónk van, ezért gratuláció jár a gyárban dolgozóknak, az ő munkájuk nélkül nem állhattunk volna fel a dobogóra – hálálkodott Hamilton, aki a döcögős idénykezdetet követően az elmúlt négy nagydíjon a pódiumon végzett. A 37 éves pilóta a hétvégén a Hungaroringre is magabiztosan érkezhet, hiszen nyolcszor nyert már hazánkban. Mondanunk sem kell, ezzel rekorder.

 

Borítókép: A futamgyőztes a Francia Nagydíj eredményhirdetésén (Fotó: Robert Szaniszlo/NurPhoto/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.