Megvan az egyezség, Robert Lewandowski a Barcelonáé lesz

Megszületett az egyezség a Bayern München és a Barcelona között, és Robert Lewandowski így aláírhat a katalánokhoz, akikhez állítólag már a hét végén csatlakozik is. A hírt megerősítette a Bayern vezérigazgatója, Oliver Kahn.

Magyar Nemzet
2022. 07. 16. 8:32
FC Bayern Munich vs FC Augsburg
epa09880460 Munich's Robert Lewandowski celebrates after scoring the 1-0 penalty goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and FC Augsburg in Munich, Germany, 09 April 2022. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért a szappanopera: elhagyja a Bayern Münchent, és vágyai beteljesüléseként a Barcelona játékosa lesz. Fabrizio Romano, az átigazolási ügyekben mindig remekül értesült újságíró adta hírül, hogy a két klub megegyezett egymással, megszületett az egyezség a Bayern München és a Barcelona között, és a lengyel csatár hamarosan csatlakozhat a katalánokhoz. Az olasz transzferguruhoz hasonlóan a Mundo Deportivo is úgy tudja, a Barcelona 45 millió eurót (plusz ötmillió bónusz) fizet Lewandowskiért, aki a korábbi hírekkel ellentétben nem három-, hanem négyéves szerződést köthet új klubjával.

– Szóban megegyeztünk a Barcelonával. A szerződések még függőben vannak, most készítjük elő őket, de egyébként végeztünk – idézi Oliver Kahn német sajtóban adott nyilatkozatát Fabrizio Romano olasz transzferguru, aki úgy tudja, Lewandowski vasárnap kel útra aláírni a megállapodását.

Egyes hírek szerint a lengyel csatárklasszis Miamiban esik majd át az átigazolása előtt kötelező orvosi vizsgálatokon, majd csatlakozik új csapattársaihoz, akik akkorra már az Egyesült Államokban tartózkodnak majd.

– Különleges nyolc év volt, sosem felejtem el. Nagyszerű időszakot töltöttem Münchenben – nyilatkozta Lewandowski a német Skynak. – A srácoktól ma (szombaton) elköszöntem a pályán. Nem féltem, hogy az edzésen megsérülök, ez otthon is megtörténhetett volna. Hamarosan elrepülök, de még visszatérek, hogy megfelelő módon elbúcsúzzak minden alkalmazottól, mert most nem volt rá sok időm.

 

 

Robert Lewandowki kedden megjelent klubja edzőközpontjában, ahol részt vett a kötelező orvosi vizsgálatokon, majd edzett is, de a Bild nevű német lap szerint minden egyes gesztusán érződött, hogy mindezt azért teszi, mert nem akar szerződést szegni. A lengyel támadó ismét egyértelművé tette a testbeszédével és a hozzáállásával a csapat számára, hogy nem kívánja a Bayernben folytatni. Az edzésre és az egyik megbeszélésre is késve érkezett, összesen 22 percet mozgott. Julian Nagelsmann-nal egyáltalán nem, csapattársaival pedig csak alig váltott szót. A vezetőedzői utasítások ­láthatóan nem érdekelték, rendszeresen máshová nézett, s az edzés végén hiába volt a vesztes csapat tagja, egyedül ő nem csinált fekvőtámaszokat.

 

Napjaink egyik legjobb csatára már korábban kijelentette, hiába szól a szerződése jövő nyárig, távozni akar Münchenből, és a célállomás számára Barcelona. A katalánok tárt karokkal fogadnák, de az első, negyvenmillió euróról szóló ajánlatukat a bajorok kategorikusan visszautasították. Azt mondják, hallani sem akarnak Lewandowski távozásáról, ám a hírek arról szóltak, hogy egy ötvenmillió­ról és bónuszokról szóló ajánlatra kinyitnák a fülüket. Sőt, állítólag meg is hallanák, ha a teljes összeget egyben megkapnák, ugyanis ők úgy vélik, a Barcelona a rossz gazdasági helyzete miatt néhány éven belül megszűnik, és a müncheniek nem szeretnének emiatt hoppon maradni.

Robert Lewandowski összesen hetedszer, egymás után pedig ötödször lett a Bundesliga gólkirálya a legutóbbi idényben 34 mérkőzésen 35 gólt szerezve. A lengyel csatár 2014 óta 375 pályára lépés alatt 344 gólig jutott a müncheni alakulat színeiben. A 34. életévét augusztusban betöltő támadó a hírek szerint már szombaton Barcelonába repül, hogy szignózza a megállapodást, utána pedig a csapattal tarthat az egyesült államokbeli túrára. Az FC Barcelona ügyeiben általában jártas Gerard Romero úgy tudja, a lengyel futballista szerződtetése után Jules Koundé, a Sevilla középhátvédje lesz a katalánok következő célpontja. Érte 35-40 millió eurót, valamint Memphis Depay játékjogát kínálhatja fel a Barca.

Borítókép: Robert Lewandowskinak teljesült a vágya (Fotó: Ronald Wittek)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.