„A Holdon is Puskás lett volna a legnagyobb focista”

Megemlékezést tartottak hétfőn a Puskás Aréna névadó ünnepségének huszadik évfordulója alkalmából a stadionban, ahol Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár Pelét idézve azt mondta, a Holdon is Puskás lett volna a legnagyobb focista.

Magyar Nemzet
2022. 08. 22. 19:41
SCHMIDT Ádám
Marco Rossi
Puskás Ferencre, az egykori Népstadion névadójára emlékeztek Budapesten Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár felidézte, hogy 2002. augusztus 21-én 14 ezer szurkoló szeretete sokat jelentett Öcsi bácsinak a jóval esélyesebb spanyolok elleni 1-1-es mérkőzésen. Hozzátette, hogy bár a nép stadionját mindig is Puskás Ferenc Stadionnak kellett volna nevezni, az akkori épület nem volt méltó a magyar labdarúgóhoz. 2019-ben aztán világszínvonalú, új aréna nyitotta meg kapuit.

A 2002-es válogatott csapatkapitánya, Király Gábor személyes élményeket mesélt Puskás Ferencről, szövetségi kapitány pedig arról beszélt, hogy az ő gyerekkorát is meghatározta az élmény, amelyet Puskás adott. Hozzátette, az utódok előtt az a cél, hogy a nemzeti csapat a hagyományokhoz méltóan szerepeljen.

Szöllősi György, a Puskás-ügyek és a magyar futballhagyomány nagykövete felidézte, hogy Puskás Ferenc a Népstadion építésén is dolgozott, szövetségi kapitányként pedig ott ült a kispadon, majd nézők tízezrei köszöntötték a stadionban, amikor sok év után hazatért. Ravatala is ott állt 2006-ban.

Gellei Imre akkori szövetségi kapitány a magyar válogatott 2002. augusztus 21-i, spanyolok elleni meccsét említve megjegyezte, ez a találkozó Puskás Ferenc 75. születésnapja előtt is tisztelgett.

A hétfői eseményen megjelent Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gera Zoltán, Tököli Attila és Halmosi Péter volt válogatott labdarúgók, valamint Baumgartner Zsolt volt Forma–1-es pilóta, aki a 2002-es ceremónián egy nyitott sportkocsival körbevitte Puskás Ferencet a stadion futókörén.

Schmidt Ádám államtitkár, a Magyar Labdarúgó-szövetség nevében Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár, a Puskás Alapítvány nevében Szöllősi György és Mravik Gusztáv, az alapítvány titkára helyezett el koszorút az emlékműnél.

Borítókép: Schmidt Ádám államtitkár és Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: MTI/IllyésTibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.