Csak egy ideig akadtak nehézségei az ETO-nak Kisvárdán

A levegőben lógott a meglepetés, az első félidőben még döntetlen volt az állás Kisvárdán, ahol a női kézilabda NB I címvédője, a Győri Audi ETO sehogy sem találta a saját játékát. A szünet után helyreállt a világ rendje, az ETO rákapcsolt, állva hagyta ellenfelét a kézilabda-bajnokság nyitómérkőzésén.

Magyar Nemzet
2022. 08. 26. 20:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Győri Audi ETO-nak az előző szezonban a hetedik helyen végzett Kisvárda elleni mérkőzésével kezdődött a női kézilabda NB I 2022–23-as szezonja. A holtszezonban remekül erősítő ETO kicsit indiszponáltan kezdte a meccset – vagy inkább a hazaiak lelkesedése tartott ki legalább az első félidőben. A Győr védekezése sehogy sem állt össze, a Kisvárda pedig köszönte szépen, élt az eséllyel, hogy szorossá tudja tenni a szezon első találkozóját.

Ambros Martín, a vendégek edzője rosszalló tekintettel követte a mérkőzést, egyáltalán nem volt elégedett a látottakkal. Különösen a hazaiak japán idegenlégiósa, a japán válogatott a szezon előtt szerződtetett csapatkapitánya, a meccset végül öt lövésből négy góllal záró jobbszélső, Akiyama Natsumi volt elemében. Az első félidőben szinte fej fej mellett haladtak a csapatok, a hajrában kétgólos előnyt harcolt ki az ETO.

 

A szünet után érvényesült a két csapat közötti tudáskülönbség: a Kisvárda összesen hét, a Győr tizennyolc gólt dobott a második harminc percben. A vendégeknél hibátlan lőlappal fejezte be a meccset a végén négy gólig jutó szlovén Ana Gros, a norvég irányító, Stine Oftedal szintén rontott lövés nélkül zárta azt a meccset, amely az első félidő alapján akár sokkal szorosabban is alakulhatott volna. A szünet után feljavult győri védekezéssel szemben nem voltak eredményesek Bakó Botond tanítványai. 

A 32-19-es vendégsiker az első félidő alapján meglepő, a két csapat lehetőségeit ismerve ugyanakkor ez a realitás.

Női kézilabda NB I, 1. forduló: Kisvárda–Győri Audi ETO 19-32.   

Borítókép: A második félidőben feljavult a Győr védekezése Kisvárdán (Fotó: Kelet-Magyarország/Dodó Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.