Két portugál a hős a Manchester Unitedban, de egyikük sem Ronaldo

Az idényt két vereséggel indító Manchester United 1-0-ra nyert a Southampton otthonában az angol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Magyar Nemzet
2022. 08. 27. 15:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szörnyen kezdte a Manchester United a Premier League-t, az első fordulóban otthon 2-1-re kikapott a Brightontól, a másodikban pedig idegenben 4-0-ra a Brentfordtól, és a tabella utolsó, 20. helyén találta magát. A harmadik fordulóban viszont hazai pályán 2-1-re legyőzte a Liverpoolt – pedig ezen a meccsen nem neki állt a zászló –, ma délután pedig idegenben 1-0-ra nyert a Southampton ellen – máris jobb a hangulat az MU-nál. A találkozó egyetlen gólját az 55. percben a csapatkapitány Bruno Fernandes szerezte, és ez szépségdíjas találat volt, a portugál középpályás honfitársa, Diogo Dalot remek jobb oldali beadást 15 méterről lőtte be a hazai kapuba. Ahogy az MU Twitter-oldala is megjegyzi: ez a „portugál kapcsolat”.

A legnevesebb portugál, a 68. percben csereként lépett pályára, és a kispadról beszállva debütált a 80. percben a Real Madridtól érkezett brazil is. A találkozó krónikájához tartozik, hogy  már 1-0-s MU-vezetésnél a vendégektől Scott McTominay kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem sípolt, így a kérdéses szituációt megúszták a Vörös Ördögök.

Úgy néz ki, Erik ten Hag vezetőedzőnek sikerült összekapnia a csapatát, amely február vége óta először nyert idegenben a Premier League-ben, miután a vendégként megvívott legutóbbi hét meccsét egyaránt elveszítette.

FRISSÍTÉS:

Borítókép: Bruno Fernandes találata három pontot ér az MU-nak (Forrás: Twitter/Manchester United)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.