Klopp még a pontszerzésnek is örült az újonc ellen

A Liverpool nem bírt az újonc Fulhammel az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulójának szombati mérkőzésén. A Vörösök kétszer is hátrányba kerültek, végül 2-2-es döntetlent értek el. Nem meglepő, hogy Jürgen Klopp igencsak frusztráltan értékelte a látottakat.

Magyar Nemzet
2022. 08. 07. 10:35
Jürgen Klopp Liverpool Fulham
Liverpool's German manager Jurgen Klopp looks on during the English Premier League football match between Fulham and Liverpool at Craven Cottage in London on August 6, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpoolnak döcögősen kezdődött meg az angol bajnokság új idénye. A Premier Leauge és a Bajnokok Ligája tavalyi ezüstérmese szombaton szürke arcát mutatta a Fulham vendégeként, kétszer is hátrányba került, végül pedig örülnie kellett, hogy a 2-2-es döntetlen végén legalább pontot szerzett az újonc ellen.

Természetesen Jürgen Klopp sem volt elégedett a Vörösök teljesítményével.

– A játékosok hozzáállása már a meccs kezdetétől nem volt megfelelő. Megpróbáltunk felállni, de ez nem volt egyszerű feladat, már csak azért is, mert a gyepszőnyeg nagyon száraz volt. Nem érdemeltünk többet, hiszen pont az ellentettjét csináltuk annak, mint amit szerettünk volna. A teljesítményünk vereséggel ért fel, rá kell jönnünk, hogy mi állt ennek a hátterében. Nagyon frusztrált vagyok. A legjobb dolog, ami elmondható erről a mérkőzésről, hogy pontot szereztünk, pedig nagyon rosszul játszottunk – vélekedett a Liverpool vezetőedzője.

 

Klopp amiatt sem lehet boldog, hogy Thiago Alcantara bicegve távozott a pályáról, így tovább bővült az idény elején sérülésekkel, esetleg betegséggel küzdők sora a Liverpoolnál. A spanyol játékmester mellett jelen pillanatban Curtis Jones, Diogo Jota, Konsztantinos Cimikasz, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain és Ibhrahima Konaté sem bevethető. A menedzser sejtelmes választ adott arra, újabb játékosok leigazolásával próbálnak-e megoldást találni a problémára.

– Ha igazolunk, az nem lehet elhamarkodott döntés, hosszú távon is be kell válnia az új futballistának. Még mindig van elég középpályásunk. Arról nincs szó, hogy kevés középpályásunk lenne, csak néhányan közülük sérültek. Természetesen nem vagyunk jó helyzetben, nem tetszik ez nekem. Át kell gondolnunk, mit tegyünk most, de azt elárulhatom, hogy egyáltalán nem estünk kétségbe.

A Liverpool szempontjából a pontszerzés mellett az egyetlen pozitívumnak Darwin Núnez teljesítménye tekinthető. Az uruguayi csatár gyorsan beilleszkedett az angol csapatba, eddigi két tétmérkőzésén két gólnál és egy gólpassznál jár. Szombaton csak a második félidőben állt be, de azonnal színt vitt a Pool játékába, és mindkét találatból kivette a részét.

– Remek gólt szerzett, és még legalább egy, esetleg kettő a lábában maradt – ez egészen őrületes. Képzeljék el, ha jól játszanánk, milyen gyakran hoznánk gólhelyzetbe…

Premier League, 1. forduló:

Everton–Chelsea 0-1 (0-1)
Tottenham Hotspur–Southampton 4-1 (2-1)
Bournemouth–Aston Villa 2-0 (1-0)
Leeds United–Wolverhampton Wanderers 2-1 (1-1)
Newcastle United–Nottingham Forest 2-0 (0-0)
Fulham–Liverpool FC 2-2 (1-0)
Crystal Palace–Arsenal 0-2 (0-1)

vasárnap:
Leicester–Brentford 15.00 (tv: Spíler 1)
Manchester United–Brighton 15.00 (Match 4)
West Ham United–Manchester City 17.30 (Spíler 1)

Borítókép: Jürgen Klopp a Fulham elleni mérkőzésen (Fotó: AFP/Justin Tallis) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.