Lionel Messi videón üzent, és kiderült, hogy nem Barca-szurkoló

Telt ház előtt mutatta be az uruguayi Nacional futballcsapata az oda 16 évnyi európai karrier után hazatérő Luis Suárezt, akinek jó barátja, Lionel Messi videóüzenetet küldött a jeles esemény alkalmából. Az ártatlannak szánt monológnak volt egy érdekes részlete.

Magyar Nemzet
2022. 08. 02. 11:57
null
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi reacts at the end of the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and ES Troyes AC at The Parc des Princes Stadium in Paris on May 8, 2022. - The match ended 2-2. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt megírtuk, Luis Suárez a pénz szaga helyett a szív szavát követte, így az Ajax, a Liverpool, a Barcelona és az Atlético Madrid korábbi klasszis csatára az Egyesült Államok helyett a nevelőklubjához, a Nacionalhoz igazolt, amelyben 18 évesen debütált a profik között.

Az uruguayi klub a 34 ezres stadionjában telt ház előtt mutatta be a 35 éves Suárezt, aki az álmát készül valóra váltani azzal, hogy Nacional-játékosként lesz ott a katari világbajnokságon az év végén az uruguayi válogatottban.

A montevideói ünnepség meglepetésvendége volt, aki híresen jó barátságot ápol Suárezzel a közös barcelonai időszakuknak köszönhetően. A PSG-vel készülő argentin személyesen persze nem volt jelen, de videóban köszöntötte barátját:

Szeretnék egy nagy ölelést küldeni, és minden jó kívánok neked pályafutásod új fejezetéhez. Tudom, mennyire fontos neked az, hogy visszatértél a hazádba, otthon vagy, hosszú idő után ismét a Nacionalnál futballozhatsz, s megkezdheted a felkészülést a világbajnokságra. A legjobbakat kívánom neked! Innentől követni fogom a Nacional mérkőzéseit. Nekünk, Newell’s-szurkolóknak nincsenek jó emlékeink a Nacionalról, de jól tudod, fontos vagy nekem, és ha bármire szükséged van, én itt vagyok.

Elsőre semmi különös nincs Messi mondandójában, de egy részleten mégiscsak megakadhat az ember szeme: „nekünk, Newell’s-szurkolóknak…”

Messi nevét a legtöbben a Barcelonához kötik, hiszen 13 éves kora óta egészen tavaly nyárig ott töltötte pályafutása javát, ott érte el a legnagyobb sikereit, 776 tétmeccsen 670 gólt szerzett a katalán csapat színeiben, amellyel mindent megnyert. 

Mégis Newell’s-szurkolóknak definiálja saját magát.

Messi öt évet töltött el szülővárosa, az argentin Rosario csapatában, a Newell’s Old Boysban 1995 és 2000 között, és úgy tűnik, a gyerekkori kötelék erősebb a felnőtt sikereknél. Az sincs kizárva, hogy egy nap Messi is meglépi azt, amit most Suárez a Nacionallal.

Borítókép: Lionel Messi a PSG mezében (Fotó: Anne-Christine Poujoulat/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.