időjárás 5°C Árpád 2023. december 11.
logo

Magyar futballedző csapata vezet egy külföldi bajnokságban

Magyar Nemzet
2022.08.18. 10:05 2022.08.18. 10:18
Magyar futballedző csapata vezet egy külföldi bajnokságban

Fiatalokkal, jellemzően szlovén játékosokkal éri el a sikereit a 2022 januárja óta a korábban a magyar élvonalban is edzősködő Boér Gábor irányította Lendva csapata. A magyar szakember a jelenleg Zalaegerszegen futballozó Német Dániellel is együtt dolgozott a szlovén együttesnél.

A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszeg labdarúgócsapatának tulajdonosa, Végh Gábor 2017 óta a szlovén NK Nafta 1903 első embere. A két klub között eddig is volt kapcsolat, a teljesség igénye nélkül a ZTE bajnokcsapatának tagjai közül Kocsárdi Gergely és Sebők József is futballozott a lendvaiaknál, a lenti Németh Imre edző pedig az I. és a II. osztályú tagsága idején  is irányította az NK Nafta csapatát.

A jelenleg a szlovén másodosztályban szereplő NK Nafta 1903 edzője pedig a korábban többek között Győrben, Zalaegerszegen és Budafokon dolgozó Boér Gábor. A csapat remekül kapta el a rajtot a szlovén másodosztályban: három forduló után, mindössze egy kapott góllal vezeti a tabellát. A sikerek titkáról a Csakfoci kérdezte meg Boér Gábor edzőt. 

– Az új igazolások is gyorsan beilleszkedtek, azt teszik, amit kérünk tőlük, a játékrendszert is sikerült elég gyorsan elsajátítaniuk. Nagyon sok időt töltünk a taktikai elemzésekkel és azzal is, hogy a játékosoknak megmutassuk a hiányosságokat, amiket pótolni kell. Nyilván nem szabad messzemenő következtetést levonni az első három fordulóból, még akkor sem, ha fut a szekér egy csapatnak, vagy ha beragadt a rajtnál. Mi inkább a mutatott játékra szeretnék építeni. Természetesen örülünk, hogy három forduló után így néz ki a tabella, de sokkal fontosabb lenne, hogy az utolsó három fordulóban is mi álljunk az élen – mondta a szakportálnak a magyar edző.

A két idegenben aratott győzelem mellett egy hazai 0-0-s eredményt ért el a Lendva, ekkor a bajnokság egyik legerősebb együttese, az NK Krka tudott elvinni egy pontot az otthonából.

Boér beszélt a keret fiatal magyar labdarúgóinak a teljesítményéről is. – Az az elsődleges célunk, hogy teret kapjanak nálunk a hozzánk Zalaegerszegről vagy szlovén, esetleg horvát csapatoktól érkező játékosok.

Korábban is bátran nyúltam a fiatalokhoz, és ez azóta sem változott. Tavaly nálunk szerepelt Németh Dániel, aki azóta beverekedte magát a Zalaegerszeg kezdőcsapatába.

 Számomra a hozzá hasonló példák jelentik a munkám elismerését – nyilatkozta a 39 éves edző. 

Borítókép: Boér Gábor sikeresen dolgozik a szlovén csapat élén (Fotó: Csakfoci.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.