Cristiano Ronaldo újra harcra kész Portugáliáért

Kedden a Portugália–Spanyolország rangadón dőlhet el a csoportgyőzelem a két rivális között a Nemzetek Ligája A divíziójának második csoportjában. De ennek előfeltétele, hogy Portugália szombaton betlizzen Csehországban. Ennek érdekében Cristiano Ronaldo is visszatér a válogatottba.

Magyar Nemzet
2022. 09. 24. 15:30
Portugal vs Switzerland
epa09998148 Portugal's Cristiano Ronaldo reacts during the UEFA Nations League soccer match between Portugal and Switzerland in Lisbon, Portugal, 05 June 2022. EPA/MARIO CRUZ Fotó: MARIO CRUZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az A liga négy csoportja közül kettőben született szenzáció, az egyesben Franciaország lemaradásával Horvátország és Dánia mögött, valamint a hármasban, ahol Magyarország vezet egy körrel a vége előtt az olasz, német, angol trió előtt. Két helyütt viszont a papírforma érvényesül, a négyes csoportot Hollandia és Belgium uralja, a kettest pedig Spanyolország és Portugália. Utóbbi két válogatott zárja ma az ötödik fordulót a svájciak és a csehek ellen.

Csak akkor dől el a csoportgyőzelem sorsa már ma, ha a spanyolok nyernek hazai pályán Svájc ellen, miközben a portugálok kikapnak Csehországban. Minden más esetben az utolsó kör dönt az első helyről, amikor is a két nagy csapat egymással néz majd szembe Bragában.

A 2019-ben NL-győztes portugálok semmit sem bíznának a véletlenre, így visszatér a csapatba aki júniusban a Svájc elleni legutóbbi meccset pihenés céljából kihagyta, és ki is kapott a csapat nélküle 1-0-ra, amivel lépéshátrányba került a spanyolokkal szemben.

Fernando Santos szövetségi kapitány elmondta, hogy nem aggasztja Ronaldo kevés játékperce az idényben (mindössze 378 percet játszott ez idáig a Manchester Unitedben). Tegyük hozzá, hogy Prágában nem csak a 37 éves klasszison múlik majd a siker: Joao Felix, Diogo Jota, és Bruno Fernandes is a portugál keret tagja a sztárok közül.

A spanyolok csendben készülnek a Svájc elleni meccsre, Luis Enrique szövetségi kapitány kijelentette, ez a hét volt a legsikeresebb az edzések tekintetében, amióta ő vezeti a válogatottat. Az elit osztályban való bennmaradásért küzdő Svájc ellen kiderül, hogy ez mit jelent élesben.

Miközben fél szemmel már mindenki a portugál–spanyol rangadóra figyel.

Nemzetek Ligája, A-liga, 2. csoport, szombati meccsek: Spanyolország–Svájc 20.45 (tv: Spíler 2), Csehország–Portugália 20.45 (tv: Spíler 1).

Az utolsó forduló párosítása kedden: Svájc–Csehország 20.45, Portugália–Spanyolország 20.45.

Az állás: 1. Spanyolország 8 pont, 2. Portugália 7, 3. Csehország 4, 4. Svájc 3.

Borítókép: Cristiano Ronaldo a portugál válogatottban (Fotó: EPA/Mario Cruz)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.