Gálfinak nem volt ideje megszokni a harmadik fordulót

Gálfi Dalma életében először játszhatott Grand Slam-torna harmadik fordulójában, ott azonban villámgyors vereséget szenvedett az orosz Veronyika Kugyermetovától a US Openen. Bondár Anna számára párosban is véget ért a New York-i viadal.

Magyar Nemzet
2022. 09. 02. 20:31
GÁLFI Dalma US Open
Flushing Meadows, 2022. augusztus 30. Gálfi Dalma a spanyol Nuria Parrizas-Diaz ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének elsõ fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2022. augusztus 29-én. Gálfi 6:4, 6:3 arányban gyõzött. Fotó: MTI/EPA/Sarah Yenesel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gálfi Dalma kevesebb mint egy óra alatt nyerte meg a második fordulós meccsét a US Openen Harriet Dart ellen, ezzel karrierje legjobb Grand Slam-szereplését érte el New Yorkban.

A harmadik forduló óriási fordulatot hozott Gálfi számára, ezúttal ő volt az, akinek semmi esélye sem volt. Az orosz Veronyika Kugyermetovának mindössze negyvenhat percre volt szüksége a 6:2, 6:0-s sikerhez.

Kugyermetova továbbjutása papírforma, az orosz idén a Roland Garroson a negyeddöntőig jutott, a US Openen tizennyolcadik kiemelt, és ráadásul New Yorkban egyike volt annak a mindössze három női játékosnak – honfitársa, Ljudmila Szamszonova és a francia Caroline Garcia mellett –, akik egyetlenegyszer sem veszítették el adogatójátékukat.

Ezt a sorozatot Gálfi ellen is folytatta az orosz, sőt a második játszmában még labdamenetet sem nyert fogadóként a magyar lány, adogatóként is csak négyet.

Gálfi Dalma számára ezzel a sima vereséggel még nem ért véget a US Open, a felnőttek közül utolsó magyarként párosban még versenyben van az év utolsó Grand Slam-tornáján, Bernarda Pera oldalán a második körben a Leylah Fernandez, Daria Saville kanadai, ausztrál kettős ellen játszik majd.

US Open, harmadik forduló
Kugyermetova (orosz, 18.)–Gálfi (magyar) 6:2, 6:0

Hiába a hibátlan kezdés

Bondár Anna és a belga Greet Minnen a női páros második fordulójában 6:0-ra megnyerte az első szettet a negyedik helyen kiemelt Ljudmila Kicsenok, Jelena Ostapenko ukrán, lett duó ellen. A második szettet az esélyesebb páros 6:2-re nyerte, a döntő játszmában pedig szuper tie break döntött, azt 10–3-ra veszítették el Bondárék. Ostapenkóék az első fordulóban szintén döntő szett, szuper tie breakben jutottak tovább Udvardy Panna és Tamara Zidansek kettőse ellen, míg Fucsovics Márton egyesben búcsúzott hasonló végjátékban a US Opentől.

Borítókép: Gálfi Dalmának egyesben a harmadik forduló jelentette a végállomást (Fotó: MTI/EPA/Sarah Yenesel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.