Három másodperccel a győztes mögött ért célba a magyar versenyző

Kazah győzelem született az U23-as férfi mezőnyversenyen az ausztráliai Wollongongban zajló országúti kerékpáros világbajnokságon. A magyar induló, Fetter Erik tizenkettedik helyen ért célba.

Magyar Nemzet
2022. 09. 23. 10:02
Yevgeniy Fedorov Astana Wollongong
Jevgenyij Fjodorov U23 mezőnyverseny, Wollongong, országúti kerékpáros világbajnokság, 2022, háttérben Fetter Erik Fotó: Twitter/UCI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken rendezték az ausztráliai Wollongongban zajló országúti kerékpáros világbajnokságon az U23-as férfi mezőnyversenyt, magyarként Fetter Erik szerepelt a rajtlistán.

A 170 kilométeres, változó intenzitású esőben teljesített távon a magyar kerekes jellemzően a főmezőny elején helyezkedett, nagyjából 50 kilométerrel a cél előtt volt egy támadás is, amelyben részt vett, de a csoportja nem jutott messzire.

Nem sokkal később Fetter bukásba keveredett, előtte keresztbe vágott az egyik riválisa. A magyar versenyző nem esett nagyot, de beletelt néhány kilométerbe, mire visszazárkózott a főmezőnybe. Talán ebből is fakadt, hogy az utolsó emelkedőn az eredeti tervvel ellentétben nem tudott támadni, de ott maradt a két szökevényt üldöző csoportban.

A duót azonban nem tudták utolérni Fetterék, a sprintben pedig a kazah Jevgenyij Fjodorov simán legyőzte a cseh Mathias Vaceket. Fjodorov néhány hete az Astana csapatában végigtekerte Vuelta a Espanát.

A győzelem után köszönetet is mondott sportigazgatójának, Alekszandr Vinokurovnak, a 2006-os Vuelta-győztesnek, aki mellette állt, hogy fordítsa kazahról angolra az interjút.

Fetterék csoportja három másodperccel a győztes mögött ért célba, a bronzérmet az időfutam wollongongi világbajnoka, a norvég Sören Waerenskjold szerezte meg, a magyar versenyző tizenkettedik helyen zárt.

Vasárnap jön Valter

A wollongongi világbajnokságon még egy versenyszámban, a férfi elit mezőnyversenyben lesz magyar induló. A vasárnap magyar idő szerint 2.00-kor kezdődő, 267 kilométeres viadalon Valter Attila áll rajthoz.

– Tudom, hogy fejlődtem, jobb vagyok és nyugodt. Sikerülhet szép eredményt elérni. Helyezésben nem szeretnék megfogalmazni célt, szeretnék magabiztosan versenyezni és jól helyezkedni – mondta a versenyre készülve Valter, aki jövőre már a holland sztárcsapatban, a Jumbo–Vismában teker, idén viszont Groupama–FDJ-versenyzőként a francia válogatott segített rajta, ők szállították a kerékpárjait Ausztráliába.

Országúti kerékpáros világbajnokság, U23-as mezőnyverseny

1. Jevgenyij Fjodorov (kazah) 3:57:08 óra
2. Mathias Vacek (cseh) 1 másodperc hátrány
3. Sören Waerenskjold (norvég) 3 mp h.
(…)
12. Fetter Erik (magyar) 3 mp h.

Borítókép: Fjodorov ünnepel, a háttérben piros mezben, világoskék bukósisakban Fetter Erik (Fotó: Twitter/UCI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.