„Egy meccset nyerünk, két játékost veszítünk”

Jürgen Kloppnak meglehetősen nehéz dolga van a szezon során a Liverpool kezdőcsapatának összeállításakor, hiszen az angol csapat futballistái egymás után dőlnek ki a sorból. Az idény során már tizenkilencen estek ki hosszabb-rövidebb időre.

Magyar Nemzet
2022. 10. 26. 12:50
Jürgen Klopp Liverpool
Jürgen Klopp Liverpool Forrás: AFP/MI News/NurPhoto
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool meglehetősen rapszodikusan teljesít ebben az idényben. Az egyik héten az addig veretlen címvédő Manchester Cityt intézi el, a következőn pedig kikap az augusztus óta nyeretlen, újonc Nottingham Foresttől. A Bajnokok Ligájában is szenvedtek csúfos vereséget a Vörösök, Nápolyban 4-1-re kaptak ki az első fordulóban.

Jürgen Klopp gárdájának egyik legnagyobb gondja a csapatot sújtó sérüléshullám, az idényben már 19 játékos esett ki hosszabb-rövidebb időre. Akadt olyan mérkőzés, az Arsenal elleni, amelyen egyszerre három alapember ( Trent Alexander-Arnold, Joel Matip és Diogo Jota) is kidőlt. A helyzet a Nottingham elleni, múlt szombati bajnoki idejére odáig fajult, hogy két kapust és akadémistákat is neveztek a kispadra, hogy feltöltsék azt. 

Az elmúlt időszak hiányzói közül Darwin Núnez és Ibrahima Konaté visszatérésére van esély a szerda esti, Ajax elleni Bajnokok Ligája-meccsen (21.00, tv: Sport 2), de Thiago Alcantara, Arthur, Luis Diaz és Jota bevetésével még várni kell. A porcelánlábú duót, Naby Keitát és Alex Oxlade-Chamberlaint pedig nem nevezték a BL-keretbe, így velük sem számolhat Klopp.

– A sérülésekkel kezdődik az egész – magyarázta a Liverpool vezetőedzője. – Problémát jelent, hogy akik egészségesek, azok túl sokat játszanak, akik pedig időről időre lesérülnek, őket a visszatérésüket követően gyakran túl hamar kell bevetnünk. Aztán, ha játszanak, és nem is sérülnek meg, valamilyen gondjuk adódik, az orvosi stábunk pedig kijelenti, hogy húsz percnél tovább nem lehetnek a pályán, és vannak olyan dolgok, amiket nem szabad megtenniük. Olykor kockáztatnunk kell, hogy elérjük a céljainkat a Premier League-ben. De nem akarok panaszkodni, most ez a helyzet.

A Liverpoolnak egy pontra van szüksége az Ajax ellen, hogy bebiztosítsa a helyét a legjobb tizenhat között. A német tréner izgatottan tekint előre. 

– Meglátjuk, hogy mire leszünk képesek. Nagyon várom a meccset, fel vagyok dobva, hiszen ez a Bajnokok Ligája, az Ajax ellen fontos mérkőzést játszunk. Van elég játékosunk, szóval mindent bevetünk. Játszottunk már néhány jó meccset a szezonban, de soha nem kerültek el a problémák. Remek teljesítményt nyújtunk olykor, de elveszítünk két futballistát a meccs után. Szóval nem egyszerű a dolgunk – tette hozzá Klopp.

Borítókép: Jürgen Klopp a Nottingham Forest elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: AFP/MI News/NurPhoto)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.