Guardiola figyelmeztette Haalandot, fogja vissza magát

Pep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Erling Haaland tavaszi formája azon múlik majd, a norvég sztártámadó miként viselkedik az őszi szünetben.

Magyar Nemzet
2022. 10. 25. 14:06
Erling Haaland, Manchester City
Erling Haaland, Manchester City Forrás: EPA/PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erling Haaland megérkezte megrengette a Premier League-t. A Manchester City csatára sorra írja át a rekordkönyveket, tizenegy pályára lépése alkalmával tizenhétszer vette be az ellenfelek kapuját, három gólpasszt osztott ki és már három mesterhármast is jegyzett.

A fiatal futballista, ha tehetné, alighanem a katari világbajnokságon is folytatná a gólgyártást, ám pechjére Norvégia nem kvalifikálta magát a tornára. Haaland öt gólja ellenére az északiak Hollandia és Törökország mögött a harmadik helyen végeztek a selejtező G csoportjában.

Ehelyett jól megérdemelt pihenőjét töltheti majd a támadó a vb idején, és újult erővel térhet vissza a klubidény folytatására. Pep Guardiola természetesen abban bízik, hogy tanítványa formájára a szünet után sem lehet majd panasz, éppen ezért figyelmeztette Haalandot, ne hagyja el magát ebben az időszakban.

 

– Minden bizonnyal Marbellán és Norvégiában tölti majd az idejét. Az, hogy tökéletesen teljesít-e majd a szezon második felében is, azon múlik, miként viselkedik Marbellán. Golfozni fog, és remélhetőleg nem eszik és iszik túl sokat, hogy jó formában térjen vissza – mondta a City vezetőedzője, majd a többi játékosáról is szót ejtett. – Az életünk során ez lesz az első alkalom, hogy az idény közben rendezik a világbajnokságot, szóval fogalmunk sincs, hogy a futballistáink milyen állapotban térnek vissza. Ha hat játékosod világbajnoki címet nyer, ők fel lesznek dobva. A többiek talán depressziósak lesznek, a korán kiesőknek több szünet jut. Az őrült menetrendnek köszönhetően rengeteg futballista marad le a világbajnokságról – tette hozzá.

Guardiola arra utalt, hogy a viadalt sérülést miatt kihagyó sztárjátékosok listája igen hosszú: N’Golo Kanté, Angel Di Maria, Paulo Dybala, és Diogo Jota sem lesz ott Katarban. Paul Pogba versenyt fut az idővel, az ő részvételére tehát még van esély.

 

Borítókép: a Liverpool elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: EPA/Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.