Folytatódik a botrány: a klub kiáll a fenyegetőző edzője mellett

A hét végén Antonisz Konsztantinidesz, a Körmend kosárlabdázóinak vezetőedzője szégyennek nevezte az Oroszlány elleni bajnoki egyik játékvezetőjét, akit meg is fenyegetett. A szövetség fegyelmi eljárást indított az ügyben, ugyanakkor a körmendi klub közleményt adott ki, amelyben kiáll a ciprusi szakember mellett.

2022. 10. 05. 15:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan azt várni lehetett, folytatódik Antonisz Konsztantinidesz ügye. A Magyar Nemzet megírta, hogy a Körmend kosárlabdacsapatának vezetőedzője szombaton este roppant szokatlan hangnemben nyilatkozott a sajtótájékoztatón azt követően, hogy az együttese szoros mérkőzésen vereséget szenvedett Oroszlányban, a férfibajnokság első fordulójában. A ciprusi szakember a magyar kosárlabda szégyenének nevezte Papp Péter játékvezetőt, és lényegében megfenyegette.

Nem volt nehéz megjósolni, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) nem megy el szó nélkül Antonisz Konsztantinidesz mondandója mellett. A Bb1.hu szakportál Pókász Endre sajtófőnöktől megtudta, ilyen esetekben az MKOSZ főtitkára indíthat fegyelmi eljárást, amit Bodnár Péter ebben az ügyben meg is tesz, és az ezt ezt követően a fegyelmi bizottság elé kerül, Antonisz Konsztantinideszre pedig pénzbüntetés és/vagy eltiltás várhat.

Nem várt fordulat, hogy a Körmend közleményt adott ki, a klub Facebook-oldalán a vezetőség kiáll a ciprusi edző mellett, és Papp Péter játékvezető tevékenységének kivizsgálást is követeli. Ennek egyébként amúgy is megvan a lehetősége, minden klub bármelyik mérkőzés esetében kérheti írásban a vizsgálatot, amelyre sor is kerül, 

ha befizet mellé negyvenezer forintot. A találkozókon egyébként mindig jelen van játékvezető-ellenőr is, aki értékeli a bírók teljesítményét, és ha súlyos hibát rögzít a jelentésében, akkor annak eltiltás a vége, mint ahogyan akkor is, ha a klubnak az írásban kért vizsgálat során igazat adnak, és ez az ellenőrre sem vet jó fényt. 

Ha egy játékvezetőt eltiltanak egy mérkőzésen nyújtott teljesítménye miatt, akkor arról a klubokat a szövetség értesíti, és az eltiltás az illetőnek több százezer forintos kiesést jelent.

A közlemény tehát kevés, de abból sejteni lehet, hogy a Körmend írásban, hivatalosan is kéri vagy már kérte is a vizsgálatot. Íme a közlemény:

A hétvégi, oroszlányi mérkőzést követő értékelésnél vezetőedzőnk, Antonisz Konsztantinidesz kemény kritikával illette Papp Péter játékvezető teljesítményét. Bár a mérkőzés után, felfokozott hangulatban adott interjú stílusa hagy kívánnivalót maga után, ugyanakkor annak tartalma és mondanivalója egyértelmű és világos. 

Véleményünk szerint Papp Péter játékvezető sorozatos hibái és játékvezetőktől szokatlan stílusa nagymértékben tehet arról, hogy ez az eset idáig fajult. Éppen ezért azt szeretnénk, ha nemcsak Konsztantinidesz edző nyilatkozatát vizsgálná meg az MKOSZ, hanem az érintett játékvezető ténykedését is.

Aki ismeri a ciprusi szakembert, az tisztában van vele, hogy rajong ezért a sportért, és szenvedélyesen szereti a csapatát. Éppen ezért nem volt kérdés, hogy az Egis Körmend egyesülete egy emberként kiáll vezetőedzője mellett. Munkatársaink egy összefoglaló anyagot készítenek az MKOSZ részére, melyben nemcsak az Oroszlány elleni, hanem a tavalyi döntőben Papp Péter által vezetett mérkőzések véleményes esetei is helyet fognak kapni. Igazságos és mindenre kiterjedő vizsgálatot szeretnénk, ahol nemcsak a következményeket vizsgálnák meg, hanem az azt kiváltó okokat is! Bízunk a tisztességes eljárásban!

Borítókép: Antonisz Konsztantinidesz keményen fogalmazott (Forrás: Bb1.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.