Veretlen maradt, de már nem hibátlan a Veszprém

A francia, a román, a portugál és a svájci bajnok legyőzése után a német bajnok ellen döntetlent játszott az idei BL-szezonban továbbra is veretlen Telekom Veszprém. A magyar ezüstérmes megőrizte első helyét az A csoportban.

Magyar Nemzet
2022. 10. 27. 20:40
Veszprém, 2022. október 27. Magnus Saugstrup Jensen, a Magdeburg (b) és Dragan Pechmalbec a Veszprém játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém - SC Magdeburg mérkőzésen a Veszprém Arénában 2022. október 27-én. MTI/Kovács Anikó Fotó: MTI/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szezonban még veretlen és hibátlanul álló Telekom Veszprém a német Magdeburg ellen folytatta a szereplését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A német bajnok a Paris SG elleni hazai 29-22-es vereséget leszámítva minden meccsét hozta a BL-ben, és az elmúlt hétvégén a Super Globe döntőjében legyőzte a Barcelonát, a Veszprém a Szeged elleni magyar rangadón hangolt a németek elleni ütközetre. 

A januári Európa-bajnokságon a magyar válogatott ellen parádézó izlandi jobbátlövő, Ómar Ingi Magnusson gólparádéja vezette fel a mérkőzést. Nehezen találta a ritmust a Veszprém a BL-mezőny egyik, ha nem a leggyorsabb csapatával szemben. Rodrigo Corrales védéseinek köszönhetően felzárkózott, majd dán csapatkapitánya, Rasmus harmadik góljával a vezetést is átvette a magyar rekordbajnok. Kisvártatva egy lenyűgöző 6-1-es sorozattal fordított a Magdeburg. Pillanatok alatt változott az állás, a hihetetlen nagy iram rengeteget kivett a játékosokból, 16-16-os döntetlennel ért véget az első harminc perc. 

Elderaa harcosan játszott     Fotó: MTI/Kovács Anikó


A második félidő eleje a németekről szólt, a svájci kapus, Nikola Portner, Magnusson és a jelentősen feljavuló, szintén izlandi Thorgeir Kristjansson vezetésével két góllal lépett meg a Magdeburg, de a forgatókönyv az első félidőt idézte. Fordított, sőt három góllal is vezetett a Veszprém, Vlagyimir Cupara a kapuban, Rasmus Lauge és olykor Omar Jahja a mezőnyben végzett meggyőző munkát. 

Lauge (pirosban) remekül játszott    Fotó: MTI/Kovács Anikó


Minimális hazai vezetésről, véleményes játékvezetői döntések következtében kettős veszprémi emberhátrányban indult a mérkőzés hajrája, 35-35 lett a vége.
A francia, a román, a portugál és a svájci bajnok legyőzése után a német bajnok ellen döntetlent játszott a BL-szezonban továbbra is veretlen Telekom Veszprém.
– Nem értettem a játékvezetők működését a hajrában, Lauge kiállítása nem ért kétperces büntetést, szerintem a szabaddobás lett volna reális, és akkor nem kettős emberhátrányban fejeztük volna be a meccset – értékelt Momir Ilics, a Veszprém edzője.


A Telekom Veszprém a következő fordulóban a lengyel Plockkal játszik a BL-ben.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Telekom Veszprém–Magdeburg 35-35. Az élcsoport állása: 1. Telekom Veszprém 9 pont, 2. Paris SG 8, 3. Magdeburg 7.

Borítókép: Pechmalbec (pirosban) kiállítása jelentősen befolyásolta a meccs alakulását (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.