A horvát kapitány szerint kanadai kollégája nyilvánvalóan őrült

A pályán vágott vissza Horvátország a kanadai szövetségi kapitány, John Herdman közönséges szavaiért. Zlatko Dalic, a horvát szövetségi kapitánya elmondta, nem találkozott a kollégájával, aki nem gratulált, és nyilvánvalóan őrült, a két gólt szerző Andrej Kramaric pedig ki is gúnyolta John Herdmant.

Magyar Nemzet
2022. 11. 28. 8:46
null
ar-Rajján, 2022. november 27. A horvát válogatott tagjai ünnepelnek, miután 4-1-re gyõztek a katari labdarúgó-világbajnokság F csoport második fordulójában játszott Horvátország-Kanada mérkõzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 27-én. MTI/EPA/Nusad Szekkajil Fotó: Nusad Szekkajil

A pályán vágott vissza Horvátország a kanadai szövetségi kapitány, John Herdman közönséges szavaiért. Zlatko Dalic, a horvát szövetségi kapitánya elmondta, nem találkozott a kollégájával, aki nem gratulált, és nyilvánvalóan őrült, a két gólt szerző Andrej Kramaric pedig ki is gúnyolta John Herdmant.

A horvátok nagyon a szívükre vették, de meg lehet érteni őket. John Herdman, Kanada szövetségi kapitánya tényleg elvetette a sulykot, amikor elmondta, hogyan motiválta a játékosait a két válogatott találkozója előtt: „Azt mondtam nekik, itt a helyük, ide tartoznak. Meg azt, hogy megb…szuk a horvátokat. Ilyen egyszerű!” Nem csoda, hogy a horvátok megsértődtek, bár a válogatott részéről viszonylag diplomatikusan reagáltak, Zlatko Dalic szövetségi kapitány például úgy látta a CBC szerint, hogy „Nem túl szép ilyeneket mondani, de persze joga van hozzá. Nekünk a pályán kell megmutatnunk, hogy jobbak vagyunk.”

 

És ez történt: Horvátország 4-1-re simán legyőzte Kanadát. Persze, az indulatok még tovább forrtak, és a két gólt szerző Andrej Kramaric ahogy a pályán, azon kívül sem hagyta ki a ziccert:

– Szeretnék köszönetet mondani a kanadai kapitánynak a motivációért. A végén Horvátország megmutatta, ki b…ott meg kit. 
Zlatko Dalic a meccset követő sajtótájékoztatón megkapta a kérdést, hogy mit mondtak egymásnak John Herdannal a lefújás után, de mint kiderült, semmit, mert a kanadai kapitány eltűnt a pálya mellől, még csak nem is gratulált.

– Nem találkoztam Herdmannal a meccs után – mondta a horvátok szövetségi kapitánya. – Én mindig gratulálok a győztesnek, de ő most nem volt jelen. Neki ez a szokása. Nyilvánvalóan őrült, és biztosan időbe telik, hogy megtanuljon dolgokat.

KRAMARIC, Andrej
Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

A horvát válogatott belső védője, Dejan Lovren már nem foglalkozott az esettel és a kanadai kapitánnyal, örült a győzelemnek, és már előre tekintett:

– Nagy nyomás volt rajtunk, azonban az este remekül alakult, és most valamivel már könnyebb. Ez a három pont roppant fontos a csoportban a továbbiakat tekintve. Az első öt percet leszámítva fantasztikus munkát végeztünk. Bealudtunk az elején, nem fókuszáltunk kellő módon. 

Idővel sikerült megváltoztatnunk a játék menetét, és a félidőben átbeszéltük a dolgokat, végül minden fenomenálisra sikerült. Láthatjuk, mindenki azt mondta, hogy Marokkó könnyű ellenfél, aztán Belgium ellen is megmutatták, mire képesek. 

Most rajtunk múlik a sorsunk a belgákkal szemben, nem lesz könnyű, de nagy a motivációnk. 

John Herdman a sajtótájékoztatón természetesen megjelent, és a korábbi szavait firtató kérdést röviden elintézte:

– Nem volt tiszteletlenség. Kicsit összeszedettebb is lehettem volna, ez a tanulság, de lenyelem ezt a kellemetlenséget.

Az utolsó csoportkörben tehát Horvátország Belgiummal, Marokkó pedig Kanadával találkozik december 1-én egyaránt 16 órakor. Az észak-amerikai csapat már nem juthat tovább, a másik három viszont a továbbjutásért lép pályára.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022   

Borítókép: a horvát játékosok együtt ünnepelték a győzelmet (Fotó: MTI/EPA/Nusad Szekkajil)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.