időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

A sört reklamáló szurkolói miatt is bűnhődik Ecuador + videó

Magyar Nemzet
2022.11.24. 09:31 2022.11.24. 10:53
A sört reklamáló szurkolói miatt is bűnhődik Ecuador + videó

A Katar elleni nyitómérkőzésen Ecuador szurkolói remek hangulatot teremtettek a lelátón. Később kiderült, nem mindegyik szurkolói rigmus vagy éppen nóta egyezett a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség ízlésével. Ezért bűnhődik a dél-amerikai ország szövetsége.

Mindenről Byron Castillo tehet. A dél-amerikai vb-selejtező sorozaton nyolc alkalommal pályára lépett 23 éves hátvéd szerepeltetése miatt panaszolta be a Chilei Labdarúgó-szövetség Ecuadort. Chile azzal érvelt, hogy Castillo valójában nem is ecuadori, hiszen Kolumbiában született, nem tisztázott az állampolgársága sem, így ő minden bizonnyal jogosulatlanul szerepelt Ecuador válogatottjában a dél-amerikai vb-selejtező sorozaton. Castillo ügye a FIFA-nál landolt, de a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nem zárta ki Ecuadort a sorozatból, a negyedik helyen végzett, tehát kvalifikációt szerzett válogatottat engedte rajthoz állni a katari vb-n.

Castillo ügye komoly konfliktust generált Chile és Ecuador között, olyannyira, hogy a vb nyitómeccsén az ecuadori szurkolók egy jelentős része Chilét szidó rigmusokba kezdett a lelátón. 

Ez már önmagában nem nyerte el a FIFA tetszését, az pedig főleg nem, hogy a drukkerek jól hallhatóan a sörfogyasztásba vetett hitüket is megénekelték a stadionban. Ez sem volt jó pont a vb stadionjaiban érvényes alkoholtilalom miatt. A FIFA ez ügyben is vizsgálódik. A pénzbírság a legenyhébb alkalmazott büntetési tétel.  

Borítókép: a szurkolók rigmusait nem díjazta a FIFA (Fotó: Europress/AFP)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.