El sem rajtolt a vb, a dánokra máris rászálltak Katarban

Vasárnap rajtol a labdarúgó-világbajnokság Katarban. Sok csapat és médiamunkás már a vb helyszínén dolgozik, ám a dán TV2 stábja váratlan nehézségbe ütközött. A rendező ország képviselői letakarták a csatorna kameráját.

Magyar Nemzet
2022. 11. 16. 14:02
foci vb 2022 Katar
Doha, 2022. november 11. A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságot hirdetõ felirat a katari fõváros, Doha tengerparti sétányán 2022. november 11-én, kilenc nappal a Katar-Ecuador nyitómérkõzés elõtt. MTI/AP/Haszan Ammar Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dániában nem titkolják: nincsenek elragadtatva attól, hogy a 2022-es foci-vb-nek Katar ad otthont. A válogatott különleges, homogén mezekkel tiltakozik az arab országban uralkodó emberi jogi viszonyok miatt. Sőt, az edzésen nyilvánvalóbb üzenetet is közvetített volna a dán válogatott, de az „Emberi jogokat mindenkinek!” feliratú edzésfelszerelés használatát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megtiltotta.

A dán válogatott egyike annak a nyolc európai csapatnak is, amelynek kapitánya szivárványos karszalagot hord majd a világbajnokságon.

Dánia a világbajnokság D csoportjában szerepel majd Franciaország, Tunézia és Ausztrália ellen, s valószínűsíthető, hogy nem és társai lesznek a katariak nagy kedvencei.

Talán csak véletlen, hogy éppen egy dán televíziós társaság ütközött váratlan problémába Katarban kedd este. A dán TV2 riportere, Rasmus Tantholdt osztotta meg a videót, amelyben a letakarják munkaadója kameráját élő bejelentkezés közben.

Meghívták az egész világot, hogy ide jöjjenek. Miért nem forgathatunk? Ez egy nyilvános hely

– magyarázza a riporter az intézkedő helyieknek, mielőtt azok megfenyegetik a stábot, hogy eltörik a kamerát.

Tantholdt posztjában hozzáteszi, hogy azóta a szervezőbizottság elnézést kért tőlük az esetért, de felmerül benne a kérdés, hogy vajon más stábok is járnak-e így a foci-vb ideje alatt Katarban.

Borítókép: Katar tárt karokkal várja a világot – vagy mégsem? (Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.