időjárás -3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Fegyveresek vigyáztak a rendre az Egyesült Államok–Irán mérkőzésen

Magyar Nemzet
2022.11.30. 12:22 2022.11.30. 14:37
Fegyveresek vigyáztak a rendre az Egyesült Államok–Irán mérkőzésen

Az előzetes feszült hangulatnak megfelelően készültek a rendezők az Egyesült Államok–Irán mérkőzésre a labdarúgó-világbajnokságon. A biztonságiak a találkozó közben ugyan elvezettek néhány perzsa drukkert, de a két csapat sportszerű játéka a lelátó népére is hatással volt.

„Furcsa volt ott ülni, és végigélni az iráni válogatott kiesését. Azt nem állítom, hogy féltünk, erről nem volt szó. A himnuszok alatt felemelő érzés volt, amikor a körülöttem álló irániak átszellemülten énekeltek. De aztán, ahogy ment a meccs, egyre dühösebbé meg frusztráltabbá váltak. Amikor az USA csapata megszerezte a vezetést, nagyon nagy volt a feszültség. De nem is azért, mert az iráni együttes hátrányba került. Hanem azért, mert a helyi biztonsági szolgálat folyamatosan vezette ki a szurkolókat a szektorból” – írja az Origó helyszíni tudósítója. Azt is megemlíti, hogy a stadion tetején fegyveres őrök ügyeltek a rendre, ám szerencsére alaptalan volt az ekkora készültség.

„Az Irán–Egyesült Államok meccs biztonsági szempontból is az egyik legnagyobb kihívás elé állította a szervezőket. Szerencsére a játék baj nélkül véget ért, ráadásul a játékosok teljesen normálisan játszották le a mérkőzést, példát mutatva mindenkinek: egy ilyen meccset, amit az egész világ felajzva vár, így is le lehet játszani” – vonta le a következtetést Lantos Gábor.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Iráni szurkolók a teheráni tüntetésekben életét vesztett Mahsa Aminit éltetik (Fotó: TI/EPA/LUSA/Jose Sena Goulao)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.