Füttykoncert a kiábrándító 0-0 végén: Anglia csalódást okozott

Ígéretes első félidő után unalmas második félidőt hozott Anglia és az Egyesült Államok mérkőzése a katari futball-világbajnokságon. A 0-0-val Anglia maradt a csoport első helyén, az Egyesült Államok akkor juthat tovább, ha a záró fordulóban legyőzi Iránt. És még Walest sem szabad leírni.

Magyar Nemzet
2022. 11. 25. 21:55
KANE, Harry
al-Hor, 2022. november 25. Harry Kane angol csapatkapitány (b) és az amerikai Tyler Adams a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Anglia-Egyesült Államok mérkõzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 25-én. Fotó: Mohamed Meszara Forrás: MTI/EPA/Mohamed Meszara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katari futball vb-n az eddigi legnagyobb gólkülönbségű győzelemmel, az Irán elleni 6-2-es sikerrel bemutatkozó angol labdarúgó-válogatott a nyitó fordulóban a Wales elleni 1-1-es döntetlennel kezdett Egyesült Államok ellen folytatta a szereplését a katari tornán. 

Gareth Southgate nem változtatott a győztes csapatán, kollégája, Gregg Belhalter egy poszton cserélt a Wales elleni meccshez képest. Íme a kezdőcsapatok: 

Az első tíz percben többet birtokolta a labdát az amerikai válogatott, de ez komoly helyzetekben nem mutatkozott meg. nevéhez fűződött a meccs első komoly helyzete: szaladt el a jobb szélen, a pontos centerezése után az angol csapatkapitány, Kane egyből lőtt, a labda a jól helyezkedő Zimmerman lábáról pattant szögletre. Az angol válogatott átvette az irányítást, a labdabirtoklási arány is jelentősen megváltozott, de a helyzetek száma az első negyedóra végén egyenlítődött ki: ekkor Wright fejese ment nem sokkal Pickford kapuja mellé. Sőt, a 26. perc újabb amerikai helyzetet hozott, az eddigi legnagyobbat a meccsen: Dest beadása után McKennie maradt üresen a tizenhatoson belül, a Juventus középpályása egyből lőtt, de nem talált kaput. 

England v USA: Group B - FIFA World Cup Qatar 2022
Dest (kékben) nem engedte kibontakozni Sterlinget     Fotó: Europress/AFP/Jose Breton

Felbátorodott az amerikai válogatott: az első fél óra végén Christian Pulisic találta el 15 méterről a lécet, majd a félidő utolsó előtti percében az előre lopakodó Dest lövését kellett szögletre mentenie Maguire-nek. Shaw beadása után Saka lövésével veszélyeztetett Anglia. Majd újra az Arsenal szélsője volt a főszereplő: a pontos passza után Mount egyből lőtt, Turner bravúrral védett.  

McKENNIE, Weston
McKennie nagyon igyekezett          Fotó: MTI/AP/Abbie Parr

A szünet után McKennie-é volt az első lehetőség: a középpályás ígéretes helyzetből messze a kapu fölé lőtt. Nem volt kiemelkedően nagy iram, az angol válogatottnak nem ízlett az amerikai csapat sok futáson alapuló agresszív harcmodora. Futószalagon jöttek az amerikai helyzetek, de egyik sem volt kiemelkedően veszélyes. Mindent elmondott az angol válogatott teljesítményéről, hogy a középső védő, Harry Maguire volt a legjobb embere. Eseménytelenül zajlott a mérkőzés, Anglia nem erőltette a támadásokat, az amerikai válogatott pedig nagyon igyekezett, de többre nem futotta. 

Gareth Southgate angol kapitány bő 20 perccel a vége előtt kettős cserét hajtott végre: Sterling és Bellingham hagyta el a pályát, érkezett Grealish és Henderson. Majd Saka helyett Rashford jött be a hajrára. Felsejlett, hogy ez a meccs lesz az idei vb ötödik 0-0-s döntetlenje. Tömény unalomba fulladt a találkozó. A 87. percben láttuk az első kapura lövést a második félidőben: Rashford nyesése, emelése után Turner kezében nyugodott meg a labda. 

Harry Kane a 93. percben eldönthette volna a meccset, de Shaw beadása után fölé fejelt. Maradt a 0-0. Anglia a csoport első, az Egyesült Államok a harmadik helyén várja az utolsó fordulót.  

Labdarúgó-világbajnokság, B csoport 2. forduló: Anglia–Egyesült Államok 0-0. A csoport másik mérkőzésén: Wales–Irán 0-2. A csoport állása: 1. Anglia 4 pont, 2. Irán 3, 3. Egyesült Államok 2, 4. Wales 1.  

Borítókép:  Harry Kane angol csapatkapitány (b) és az amerikai Tyler Adams a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Anglia–Egyesült Államok mérkőzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 25-én. Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara 

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.