Gareth Bale a meccs legjobbjaként is kritikákat kapott

A walesi válogatott hatvannégy év után játszott ismét világbajnoki meccset, s pontot szerzett az Egyesült Államok ellen. Ezt leginkább legnagyobb sztárjának, Gareth Bale-nek köszönheti, aki a hajrában kiharcolta, majd belőtte az egyenlítést jelentő büntetőt.

Magyar Nemzet
2022. 11. 22. 7:41
Gareth Bale Wales World Cup
ar-Rajján, 2022. november 21. A walesi Gareth Bale ünnepli büntetõbõl lõtt gólját a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának elsõ fordulójában játszott Egyesült Államok-Wales mérkõzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. november 21-én. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gareth Bale kulcsszereplő volt abban, hogy Wales idén hatvannégy év után újra szerepelhet a világbajnokságon. A rutinos labdarúgó a pótselejtező elődöntőjében Ausztria ellen két gólt szerzett, majd Ukrajna ellen az ő beíveléséből született az ellenfél öngólja, amely Katarba repítette a walesi válogatottat. A korábbi Real Madrid-játékos a világbajnokságon is vezérré lépett elő, ő szerezte a hosszú várakozás után az első walesi vb-gólt, amely pontot ért az Egyesült Államok ellen.

Gareth Bale büntető
Gareth Bale büntetőjénél hiába nyújtózott az amerikai kapus (Fotó: MTI/AP/Ashley Landis)

Amikor Bale kiharcolta a büntetőt, nem volt kérdés, hogy kié lesz a felelősség.

Nem volt kétség a fejemben. Tudtam, hogy vállalnom kell a lövést, és örömmel tettem így

 – fogalmazott a walesi csapatkapitány. Ugyanerről a szövetségi kapitány, Rob Page azt mondta: „millió százalék” volt, hogy Bale áll a labda mögé.

Bale elismerte, hogy az első félidő nem sikerült jól a visszatérés során Wales számára.

– Ők jól játszottak, mi pedig gyenge játékkal rukkoltunk elő. A főnök alaposan lehordott minket a szünetben, és több dolgon változtattunk. A második félidős teljesítményünk fantasztikus volt, az nagy önbizalmat adhat nekünk – szögezte le a Los Angeles játékosa.

Wales immár négy vb-csoportmeccset játszott története során, s valamennyi döntetlennel végződött. A következő fordulóban, Irán ellen viszont ennél jobb eredményre vágynak Bale-ék.

A walesi sztárt a meccs legjobbjának választották, de így is kapott kritikát.

– Igencsak lapos volt a játéka, hiányzott belőle az energia, egyáltalán nem volt aktív. Messze nem ez volt a legjobb teljesítménye walesi mezben, de megint nagyon fontos gólt szerzett – értékelt Bale elődje, a válogatott korábbi csapatkapitánya, Ashley Williams.

Roy Keane egészen más miatt vette elő Bale-t és az angolok csapatkapitányát, Harry Kane-t. A Manchester United ír legendája szerint a két futballistának vállalnia kellett volna a sárga lapot a szivárványos karszalag felvételével.

– Az első meccsen vállalhatták volna a büntetést, az igazi üzenet lett volna. Ha tényleg megkapták volna a sárga lapot, utána felhagyhattak volna vele, hiszen senki sem akarja, hogy eltiltsák. De a két játékos hibát követett el, hogy a saját szövetségük nyomása miatt nem álltak ki amellett, amiben hisznek – fogalmazott Keane, aki 2002-ben saját magát zárta ki a világbajnokságról, amikor a számára nem megfelelő körülmények miatt faképnél hagyta az ír válogatottat.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Gareth Bale ünnepli első gólját a világbajnokságon (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.