Lionel Messi cáfolja a róla keringő pletykát a vb-n

Lionel Messi, ha csak teheti, kerüli a nyilvánosságot. A Mexikó elleni győzelem után azonban jól tudja, hogy mindenki az ő véleményére kíváncsi. Lelkesen beszélt Argentína feltámadásáról, s úgy fogalmazott, a csapatnak új világbajnokság kezdődik mostantól. Cáfolta továbbá, hogy sérüléssel bajlódna.

Magyar Nemzet
2022. 11. 27. 8:17
Football/ 2022 FIFA World Cup/ Argentina vs Mexico
Football/ 2022 FIFA World Cup/ Argentina vs Mexico Lionel MESSI of Argentina and other players celebrate after winning the FIFA World Cup Group C match at Lusail Iconic Stadium in Lusail, Qatar on Nov. 26, 2022. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Ken Satomi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Fotó: Europress/AFP/Kern Satomi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Mexikó feletti győzelem után már a pályán is nyilatkozott, majd az úgynevezett vegyes zónában készségesen állt az újságírók rendelkezésére.

– Ugyanígy kell játszanunk mostantól. Mexikó jól futballozott, remek szövetségi kapitánya van, a játékosai jól bánnak a labdával. Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy kellett, a másodikban pedig képesek voltunk megnyugodni, végre önmagunkat adtuk, ezért jött össze ez a fontos győzelem – idézte Lionel Messi szavait a spanyol Marca.

A kétszeres aranylabdás beszélt a Szaúd-Arábia elleni vereségről is, elismerte, hogy rosszul játszottak akkor, de nemcsak hátra, hanem előre is tekintett:

– Az első meccs nekünk is nagyon nehéz volt, ami természetes. Nagy volt a nyomás rajtunk, és hát a keretben sok olyan játékos van, aki még nem szerepelt világbajnokságon. Ez persze nem kifogás, a lényeg, hogy nem futballoztunk elég jól. Volt néhány lehetőségünk, s centimétereken múlt, hogy nem alakult másként a mérkőzés. Ma viszont jól teljesítettünk, és új világbajnokság kezdődött számunkra.

Szóba került az is, hogy a Messi sérüléssel bajlódik, amit azonban a 35 éves csapatkapitány cáfolt.

– Nem értem, miért terjeng a médiában, hogy sérült a bokám. Semmi baja nem volt a múlt héten. Egy kicsit megfájdult az első meccs végén, de azóta már rendbe jött, együtt edzettem a többiekkel – zárta le ezt a kérdést Messi.

Zárásként kicsit filozofált, szerinte eleget tettek az emberek elvárásainak, erőt merítettek belőle, s lám, meg is van ennek az eredménye.

– Mostantól minden mérkőzés döntőnek illik be – mondta végül. S ez így igaz, Argentína nem ülhet a babérjain, Lengyelország ellen is nyernie kell, ha nem akarja, hogy a Mexikó–Szaúd-Arábia meccs befolyásolja a sorsát.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Messi bizakodó (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.