Szlovénia nyerte a horvátok elleni délszláv rangadót a magyar csoportban

Kétpontos csapatok találkoztak a magyar érdekeltségű csoportban a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában. A házigazda Szlovénia 26-18-ra nyert Horvátország ellen.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 10. 19:52
Ljubljana, 2022. november 10. A horvát Ana Debelic (b) és a szlovén Alja Varagic a női kézilabda Európa-bajnokság Horvátország – Szlovénia mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 10-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint négyezer szurkoló érkezett a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójára a Stozice Arénába. Ez majdnem négyszer annyi érdeklődőt jelent, mint ahányan eddig látták Ljubljanában az Eb csoportmeccseit. 

A szünetben még csak egy góllal vezetett Szlovénia, a második félidő első felében lehengerlően játszott, a horvátok rengeteget hibáztak támadásban, és Nenad Sostaric kapitány idegileg nem bírta a kihivásokat, folyamatosan perlekedett a játékvezetőkkel, sárga lappal kellett figyelmeztetni a feldühödött szakembert. Szlovénia egy 7-1-es sorozattal eldöntötte a meccset a második félidőben, a szünet után mindössze hat gólt kapott. 

A győri Ana Gros hét, a siófoki Tamara Mavsar négy találattal járult hozzá a sikerhez. A mezőny legjobbja a kapus Amra Pandzic lett, aki 44 százalékos hatékonysággal 12 védést mutatott be. Az előző kontinenstornán bronzérmes horvátoknál a székesfehérvári Tea Pijevic 11 lövést hárított.

Győzelmével Szlovénia 4 ponttal áll, és szerencsés esetben két ponttal akár még elődöntős is lehet. Horvátország maradt 2 pontos, a folytatásban a két skandináv válogatott, Dánia és Svédország ellen kellene szereznie legalább három pontot, hogy legyen esélye a csoport első két helyének valamelyikén végeznie.

Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő: Szlovénia–Horvátország 26-18.

Borítókép: A szünet után megállt a horvátok támadójátéka, Ana Debelic (fehérben) sem tudott érvényesülni (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.