Lehetetlen küldetésnek tűnik, de nincs vesztenivalónk Dánia ellen

A női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjét Dánia ellen kezdi a magyar válogatott. Dánia ellen hét éve nyeretlen a magyar válogatott, legutóbb tavaly, a spanyolországi világbajnokságon játszottunk velük, akkor 30-19-re kaptunk ki tőlük.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 10. 18:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dán Esbjerg klubedzője, Jesper Jensen vezette dán válogatott az Európa-bajnokság B csoportjában, Celjében lépett pályára sorrendben Szlovénia, Szerbia, majd Svédország ellen. Előbb meglepetésre két góllal kikapott a házigazdától, majd 13 góllal nyert Szerbia ellen, végül legyőzte Svédországot is, így 2 ponttal érkezett a középdöntőbe.

A magyar válogatott a ma esti középdöntőt (tv: 20.30, M4 Sport) pont nélkül kezdi, az eredeti célja eléréséhez, a legjobb nyolc közé kerüléshez mindenképpen bravúr kell Dánia, Svédország és Szlovénia ellen.

Dánia szövetségi kapitánya, Jesper Jensen 2020 óta vezeti a skandinávokat, előbb Európa-bajnoki negyedik, majd vb-harmadik helyig vezette a dánokat.

A két válogatott egymás elleni mérlege számunkra kedvező, ám a legutóbbi tíz tétmérkőzésen hatszor a dán válogatott bizonyult jobbnak, egyszer döntetlent értek el a felek, így csupán három alkalommal tudott nyerni csapatunk.

Legutóbb hét éve, a dániai vb csoportmérkőzésen született magyar győzelem: 2015. december 9-én 29-22-re nyert az akkor Németh András vezette csapat a nyolcgólos Szucsánszki Zita vezérletével.

Idén bravúr kellene a pontszerzéshez. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány és Klujber Katrin képesnek tartja a válogatottat a pontszerzésre a középdöntőben, de csak akkor, ha megismétlődik, sőt inkább kitolódik a norvégok elleni első 25 percben mutatott játék. 

Borítókép: Szucsánszki Zita főszereplő volt hét éve a dánok ellen (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.