Ezerből egy – visszajött a halál torkából a Nemzet Sportolója

Kamuti Jenő végre jobban van. Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok tőrvívó, a nemzet sportolója, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke még szeptemberben, nem sokkal a 85. születésnapja után került kórházba súlyos állapotban. Kómába került, kevés esélyt adtak neki a felépülésre, de ő visszajött a halál torkából és már alig várja, hogy hazamehessen szeretteihez.

Magyar Nemzet
2022. 12. 01. 10:07
Kamuti Jenő
Kamuti Jenő Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamuti Jenő veseelégtelenség és fertőzés miatt került kórházba még szeptemberben. A nemzet sportolója maga is orvos, így hát pontosan tisztában volt azzal, mennyire súlyos az állapota.

– Azt mondták a kollégáim, ezer emberből egy jön vissza ilyen betegségből, hát én itt vagyok – mondta el a Nemzeti Sportnak Kamuti Jenő, aki szerencsére már jobban van, jelenleg a MÁV Kórház budakeszi rehabilitációs intézetében gyógyul, s ha minden jól megy, december közepén hazatérhet otthonába. – A kollégák, a családtagjaim elbeszéléséből tudom, mi történt velem, engem is megrázott, milyen állapotban voltam. Senki sem adott volna értem egy lyukas garast sem, pláne amikor kómába estem, de nem adtam fel! Szeretek élni, és vannak még terveim. Azt szoktam mondani, akinek nincsenek, az minek él?

 

Kamuti Jenőt szerető család veszi körül, büszkén újságolta, hogy eddig mindig azt mondhatta, öt unokája van. Október 23-a óta viszont már dédnagypapa.

– Nevezetes napon született meg az első dédunokám, Lenke – mondta büszkén Kamuti Jenő. –  A család az egyik éltető erőm, a másik pedig továbbra is az egészségügy, orvosként éltem le az életemet, a betegségem előtt önkéntesként még visszajártam dolgozni. És persze ott van még az örök szerelem, a sport. Áldom a sorsomat, a Jóistent és édesanyámat, mert két olyan pályát jelöltek ki nekem, amellyel adhattam és adhatok másoknak. A sporttársadalom az idők folyamán megtanulta, hogy hozzám bármivel lehet fordulni, nincs annál jobb, amikor segíteni tudsz valakinek. 

Kamuti Jenő a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén is bejelentkezett egy rövidke videóüzenettel.

– Remélem, hogy a következő alkalommal már személyesen is ott lehetek köztetek, és elmondhatom a véleményemet, még akkor is, ha esetleg az nem is mindenkinek tetszik – üzente olimpikon társainak a 85 esztendős Kamuti Jenő.

Borítókép: Kamuti Jenő alig várja, hogy hazatérhessen (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.