Marco Rossi kedvenc klubja nyolcszázmilliót fizetne a magyar tehetségért

Itáliai sajtóhírek szerint az olasz élvonalbeli Torino futballcsapata szemet vetett a Debrecen húszéves, egyszeres magyar válogatott középpályására. Baráth Péter mintegy 800 millió forintot is megérhet a Torinónak, amely Marco Rossi gyerekkori kedvenc együttese volt, amelyben maga is futballozni kezdett.

Magyar Nemzet
2022. 12. 26. 9:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz labdarúgás híreiben jártas Tuttomercatoweb.com a saját értesülései alapján arról ír, hogy a Torino közel áll Baráth Péter szerződtetéséhez, s a lap azt is tudni véli, hogy kétmillió euró (mintegy 800 millió forint) lehet majd a vételár, amin felül a Debrecen a majdani esetleges továbbértékesítés összegének egy bizonyos százalékára is jogosult lesz. különösen örülhet, ha valóban létrejön az átigazolás.

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya ugyanis szorosan kötődik a Torino együtteséhez. Családjával a város mellett található községben, Druentóban nőtt fel, ahol két éve meglátogattuk az édesanyját és egyik testvérét, akik Marco Rossi a mai napig szinte változatlan gyerekkori szobáját is megmutatták lapunknak. Rossi innen járt a Torino edzéseire, hiszen kilencévesen ott kezdett el futballozni, miután Gino nagypapája a klub legendás együtteséről, a Grande Torinóról szőtt meséin nőtt fel. 1984-ben a Torino színeiben mutatkozott be az olasz élvonalban.

Ami Baráth Péter torinói jövőjét illeti, jó ajánlólevél lehet számára, hogy novemberben a Luxemburg elleni barátságos meccsen már bemutatkozott Rossi válogatottjában, amit az olasz lap ki is emel. A Debrecen válogatottsági rekordere, is kifejezetten jó véleménnyel van róla, eszes, alázatos, szorgalmas játékosként jellemezte csapattársát. A belső középpályás Baráth húszéves kora ellenére már több mint ötven NB I-es meccset számlál.

Érdekesség, hogy a Torino legutóbbi két magyar labdarúgója egyaránt kötődik Debrecenhez. Sándor Tamás 1997-ben a DVSC-től igazolt az olasz klubhoz, amelynek első csapatában végül csak egy meccsen lépett pályára a Serie B-ben. Ugyanennyi lehetőség jutott Horváth Krisztofernek, aki 2020-ban egy Olasz Kupa-meccsen mutatkozott be a Torino színeiben, ő jelenleg Debrecenben Baráth csapattársa, hivatalosan azonban még mindig az olasz együttes játékosa, kölcsönben szerepel a Lokiban.

A Torino jelenleg a Serie A 9. helyén áll.

Borítókép: Baráth Péter a Debrecen mezében (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.